Maak kennis met ons

Rick Luimes

Senior beleidsadviseur afdeling Ruimte

Gemeente Waddinxveen

Maaike Redeker

Recordmanager, Applicatiebeheerder en Toerismebeleidsmedewerker

Gemeente Noordwijkerhout

Wendel van Genderen

Specialist Openbare Orde & Veiligheid

Gemeente Nieuwkoop

Rick Luimes

Senior beleidsadviseur afdeling Ruimte, 

Gemeente Waddinxveen

Flexibel: ik krijg veel ruimte in mijn werk. Hierdoor ontstaan er waardevolle ideeën waar we niet alleen als organisatie door groeien maar ik ook als persoon.

 

Maaike Redeker

Recordmanager, Applicatiebeheerder en Toerismebeleidsmedewerker, 

Gemeente Noordwijkerhout

“Je werkt hier als medewerker bijna allemaal in een soort duobaan. Bij een relatief kleine gemeente is veel verschillend werk te doen.”

Maaike Redeker stapte begin 2016 als externe medewerker voor het eerst het gemeentehuis van Noordwijkerhout in. De ‘klik’ ontstond en inmiddels is ze er in vaste dienst als medewerker. “Het leuke aan werken voor een relatief kleine gemeente als Noordwijkerhout vind ik de flexibiliteit. Je werkt hier als medewerker bijna allemaal in een soort duobaan. Je pakt het werkt op dat gedaan moet worden en dat bij je past. Daarbij geldt: als je het niet meer redt binnen je vaste taken, dan wordt een externe ingehuurd. Dit laatste heeft vooral te maken met een fusie met de gemeente Noordwijk in 2019 die op stapel staat.” 

Maaike rondde in 2013 het HBO Toerisme af. “Helaas was daar op dat moment niet veel werk in te vinden. Ik ben daarom een andere studie gestart, namelijk informatiemanagement.” Toevallig of niet, bij gemeente Noordwijkerhout werkt ze nu in beide functiegebieden. Als Recordmanager zorgt ze ervoor dat alle in- en uitgaande informatiestromen in het gemeentehuis van goede kwaliteit zijn en dat ze op een juiste manier worden vastgelegd. “Metadata, zoals NAW-gegevens, moeten allemaal van een goede kwaliteit zijn. We voeren controles uit en helpen medewerkers om gegevens goed te documenteren. Ik heb daar bijvoorbeeld ook trainingen voor gegeven, zodat iedereen dezelfde uitgangspunten heeft. De werkwijze was eerst te verschillend, dus een nieuwe aanpak was nodig.” Maaike werkt één dag per week als beleidsmedewerker in toerisme. Waar ze met het informatiemanagement intern bezig is, werkt ze op dat vlak vooral met externe partijen. Maaike: “Zoals met andere gemeenten in de bollenstreek. Samen verbeteren we bijvoorbeeld alle toeristische routes voor het komende seizoen uit. Omdat we in een duinengebied zitten, werken we met meerdere partijen samen, denk aan het hoogheemraadschap en de provincie.” Maaike zit naast haar duobaan in de Ondernemingsraad. Met de komende fusie met Noordwijk is ook daarin genoeg te doen. “Gelukkig hou ik van veel schakelen en werk ik fulltime” zegt ze lachend.   

Wendel van Genderen

Specialist Openbare Orde & Veiligheid, 

Gemeente Nieuwkoop

“Gemeente Nieuwkoop laat zich kenmerken door openheid. Van burgemeester tot medewerker, tot inwoner. De deur staat overal open.”

Wendel van Genderen startte in 2004 bij gemeente Nieuwkoop als interimmer. Er was een grote werkvoorraad bij team Handhaving, waar extra handjes nodig waren. Het werken voor Nieuwkoop beviel dusdanig goed, dat Wendel later de kans aangreep er vast in dienst te treden.

Wendel: “De klik bij gemeente Nieuwkoop was er gelijk. Of je nu op interimbasis een bijdrage levert, of als vaste medewerker, iedereen telt mee in de organisatie.” Inmiddels heeft Wendel een bredere functie binnen de gemeente. “Voor brede jongens” grapt hij. Hij houdt zich bezig met ‘integrale veiligheid’. Of te wel: thema’s als criminaliteit, hangjeugd en terrorismebestrijding. “Daarmee ben ik overal en altijd aan de slag. Een 24/7 baan binnen gemeenteland. Van Oud & Nieuw in goede banen leiden, tot voldoen aan landelijke wetgeving en veel overleggen in de regio. Met de lokale politie, samenwerkende gemeenten, of in huis met de burgemeester die aan het hoofd van deze ‘operatie’ staat.” Juist het interactieve spreekt hem aan in de functie en de essentiële bijdrage leveren aan veiligheid voor inwoners. Zo is Wendel trots op het compliment dat hij kreeg van de politiechef voor zijn aanpak in ontmantelen van hennepkwekerijen. “En het is mooi dat andere gemeenten in de buurt daar ook direct mee aan de slag kunnen.” Wendel kan het aanraden om bij gemeente Nieuwkoop naar vacatures uit te kijken: “Het is een open organisatie, van de top tot aan de werkvloer. En hier wordt gewerkt aan talentontwikkeling. Zodat ieder het beste uit zichzelf kan halen op het werk. En ook daarin geldt: van bestuur tot aan medewerker. Zo draaien we goed met z’n allen!”