Aranea Floor

Teamleider Beheer
"Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid"

Aranea startte, na haar HBO studie tuin- en landschapsinrichting, in 2015 bij de gemeente Nieuwkoop. Als starter kon zij daar haar loopbaan beginnen op een werkervaringsplaats (wepper) binnen het team Beheer. Een periode waar zij tevreden op terug kijkt. “De goede sfeer binnen de gemeente en de ruimte die ik kreeg om mezelf te ontwikkelen zijn me bij gebleven. Ik vond het heel fijn dat ik, terwijl ik nieuw en onervaren was, gelijk heel serieus werd genomen en dat mijn collega’s mijn input belangrijk vonden. Dit werd voor mij nog meer bevestigd toen ik aan het einde van de ervaringsperiode een jaarcontract kreeg.”

Aranea maakte heel bewust de keuze voor een overheidsorganisatie. “Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid en daarnaast vind ik werken voor één vaste werkgever prettig. En je leert de gemeente waarvoor je werkt ook echt kennen, de ins en outs. In Nieuwkoop viel me de nuchterheid op en de korte lijntjes, dat werkt erg fijn. Bovendien leer je daardoor je collega’s snel kennen.”

De ervaring die Aranea op deed hielp haar bij het vinden van een volgende baan. “Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en dat is erg belangrijk in je werk. Ook gaf het mij inzicht in mezelf, wat vind ik leuk en wat spreekt me minder aan. Hierdoor kon ik doelgerichter solliciteren.”

En sinds 2021 is Aranea weer terug in Nieuwkoop. Na ervaring te hebben opgedaan bij andere gemeentes is zij begin dit jaar gestart als teamleider Beheer. “Het is een gekke periode om tijdens de coronacrisis te starten in een nieuwe baan. Iedereen werkt vanuit huis en daardoor mis ik de reuring van het team. Voor mij scheelt het dat ik de organisatie al ken. Ik zie ook kansen in het thuiswerken. De faciliteiten bij de gemeente Nieuwkoop zijn heel goed, dus ik kon direct aan de slag.”