Jeannette Vurens

Medewerker ServiceburO
"Ik ben best wel trots op wat we bij de Omgevingsdienst doen"

Jeannette Vurens (58) werkt als medewerker ServiceburO op het secretariaat en woont in Boskoop aan het water met uitzicht op boomkwekerijen. Ze werkt bijna 12,5 jaar bij de Omgevingsdienst West-Holland in Leiden en draagt graag haar steentje bij aan goede zorg voor behoud van de natuur en een gezonde en veilige leefomgeving in de regio.

Jeannette kwam na de havo bij een Amerikaans computerbedrijf op de orderafdeling terecht. Later werd ze fulltime moeder van drie kinderen, toen die oud genoeg waren is ze na 22 jaar als herintreder een MBO opleiding voor assistent management en directiesecretaresse gaan doen.

“Ik heb het heel erg naar mijn zin, ga met plezier naar mijn werk en bijna altijd voldaan naar huis. Ik ben een natuurmens, een buitenmens. Daarom trok deze baan me meer dan andere vacatures bij bijvoorbeeld commerciële bedrijven.”

De Omgevingsdienst helpt onder andere de natuur te beschermen en zorgt voor een gezonde en veilige leefomgeving.

“Dat vind ik belangrijk. Wij doen als dienst de milieutaken voor de omliggende gemeenten, ik draag als medewerker bij de Omgevingsdienst dus ook bij aan een beter milieu. Mijn zoon heeft een eigen hoveniersbedrijf en was niet altijd blij met alle milieuwetgeving waarop wij toezicht houden, omdat hij daarvoor veel moest investeren. Tegen collega’s zei hij dan maar niet dat zijn moeder bij de Omgevingsdienst werkt. Inmiddels heeft hij wel een heel milieuverantwoorde bedrijfsvoering. In de tijd dat mijn schoonvader een kwekerij had, was dat heel anders. Ik vind het bestaan van onze omgevingsdiensten dus van groot belang.”

Jeannette ondersteunt o.a. met drie collega’s het managementteam en andere leidinggevenden.

“Daarnaast werken we net met een nieuw zaaksysteem. Als ServiceburO medewerkers voeren we daarvoor verschillende taken uit en ondersteunen we collega’s. Verder horen ook de receptie en verschillende facilitaire taken bij de werkzaamheden van het secretariaat, waaronder uitgifte van sleutels en pasjes(beheer), wagenparkbeheer, bestellingen en vergaderingen voorbereiden.”

Dit werk vind ik leuk vanwege de grote afwisseling in taken.

“De werksfeer vind ik heel erg prettig. Ik denk dat het komt doordat we laagdrempelige omgangsvormen hebben die de prestaties echt ten goede komen. Ook van nieuwe collega’s hoor ik dat vaak. Verder vind ik vooral de dienstverlenende kant van mijn baan fijn, de hulp aan collega’s en bezoekers per mail, telefonisch of aan de balie. Het is leuk om spin in het web te zijn.”