Logo Gemeente De Ronde Venen schaduw
Gemeente De Ronde Venen

Leuk werk in een leuke organisatie

De gemeente is één van de grootste werkgevers van De Ronde Venen. Wij zijn een ambitieuze organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer.

Ruim 320 mensen zijn binnen onze organisatie actief. Hun werk verschilt enorm van elkaar, maar ze hebben allemaal één ding gemeen:
ze zijn het gezicht van de gemeente en werken aan de kwaliteit van de lokale samenleving!

De mogelijkheden voor medewerkers zijn zeer veelzijdig: persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling zijn belangrijk. En tot slot: werken bij onze gemeente betekent leuk werk in een leuke organisatie!

 

Vacatures

De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers graag wonen, werken, leven en recreëren. Daar zetten we onze kennis en talenten iedere dag voor in. Wil je ook bij een toegankelijke en informele organisatie werken aan de toekomst van De Ronde Venen? Bekijk hieronder de vacatures.

 

Stageplaatsen

Ben je student aan het MBO, HBO of WO en op zoek naar een leer- of afstudeerstage? Je vindt de stageplaatsen ook op deze pagina. Is er momenteel geen relevante stageplaats? Stuur dan een open sollicitatie met motivatie en cv naar sollicitatie@derondevenen.nl  

Trots op De Ronde Venen

Nieuwste vacatures

Opgavecoördinator Duurzaamheid

Stagiair Archeologie

Medewerkers bij Gemeente De Ronde Venen

Marcel Bastiaansen

Afdelingshoofd Sociaal Domein

Marcel Bastiaansen

Afdelingshoofd Sociaal Domein

Nu was ik zelf de kandidaat die via Werken in het Westen als eerste in aanmerking kwam voor een sollicitatiegesprek.

Marcel Bastiaansen is sinds 2015 afdelingshoofd Sociaal Domein bij gemeente De Ronde Venen. Daarbinnen vallen alle sociaal-maatschappelijke terreinen zoals Jeugd, Wmo, Participatie, Cultuur en Sport. “Na verschillende jaren in het vakgebied gewerkt te hebben, was ik klaar voor de rol van afdelingshoofd. Via Werken in het Westen kwam ik in aanraking met de vacature bij De Ronde Venen. Het is een handschoen die me perfect past; de functie en de gemeente. De Ronde Venen is een ondernemende gemeente. Omgevingsgericht werken, resultaatgerichtheid en verantwoordelijkheid nemen staan hoog in het vaandel: ‘wie het weet mag het zeggen’. Dat vind ik een goed uitgangspunt en dat draag ik ook uit als leidinggevende op mijn afdeling.”

Marcel werkte voor de Ronde Venen bij gemeente Alphen aan den Rijn als teamleider en strategisch adviseur. Daar deed ik veel wervingen en kende daardoor Werken in het Westen al goed. “Potentiele medewerkers kregen via het netwerk voorrang bij een werving. Dat vond ik eerst wat vergaand, want ik wilde meer de weg openhouden voor wie het beste op de plek paste. Op een gegeven moment kwam het omslagpunt en zag ik de voordelen voor beide partijen. Er wordt geïnvesteerd in kandidaten met bijvoorbeeld opleidingen en het netwerk bevordert de mobiliteit door een carrièrestap binnen de regio toegankelijker te maken. Kortom; er wordt potentie geboden aan kandidaten, waardoor werkgevers daar automatisch ook van profiteren. Gemotiveerd personeel staat immers vooraan.” Voor een vervolgstap in zijn eigen carrière had Marcel een kritisch lijstje opgesteld. “Ik wilde afdelingshoofd worden in een gemeente met  40.000 – 50.000 inwoners, met meerdere kernen, op een afdeling voor het Sociaal Domein waarbij beleid en uitvoering bij elkaar horen. In een jaar tijd heb ik meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd, ook buiten de regio. Alle gesprekken verbleekten bij die in De Ronde Venen.” Marcel is verantwoordelijk voor circa 65 medewerkers. “Daarbij pas ik niet op de winkel. Ik wil het mooiste voor en met inwoners brengen binnen het Sociale Domein. De nieuwe taken in het Sociaal Domein zien wij daarbij als kans om nog meer te kunnen bereiken. Daar werk ik samen met mijn medewerkers aan en in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur, verenigingen, partners en de inwoners.”

Contactinformatie

Bezoekadres
Croonstadtlaan 111
3641 AL MIJDRECHT

Postadres
Postbus 250
3640 AG MIJDRECHT

telefoon(0297) 29 16 16
emailgemeente@derondevenen.nl
websitewww.derondevenen.nl