Logo Gemeente Ouder-Amstel schaduw
Gemeente Ouder-Amstel

Werken bij Gemeente Ouder-Amstel

De gemeente Ouder-Amstel is een aantrekkelijke woon- en werkgemeente van ruim 13.000 inwoners en 12.000 arbeidsplaatsen. De gemeente is onderdeel van de stadsregio Amsterdam en bestaat uit drie kernen, Ouderkerk aan de Amstel, Duivendrecht en Waver. In de toekomst zal een vierde kern verrijzen tussen Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel in.

Ouder-Amstel staat voor dynamiek en afwisseling. Strategisch gelegen naast Amsterdam is Ouder-Amstel een gemeente met contrasten. De grootstedelijke bedrijvigheid van het Amstel Business Park tegenover de plattelandsontwikkeling in de Ronde Hoep. Gezien de ligging vormt de gemeente een belangrijke buffer tussen stad en platteland. Het beleid is erop gericht het groen en het open karakter van het buitengebied te behouden en het historische karakter te versterken.

De organisatie heeft dienstverlening tot speerpunt gekozen en wordt verder getypeerd door daadkracht, kwaliteit en inzet. De medewerkers hebben direct contact met het bestuur en voeren gezamenlijk het volledige pakket aan gemeentelijke taken uit.

Sinds 1 januari 2016 zijn de gemeenten Ouder-Amstel, Uithoorn en Diemen een uitvoeringsorganisatie gestart genaamd Duo+. Hierdoor heeft de gemeente nog maar een klein personeelsbestand (moederorganisatie) overgehouden. Uiteraard wordt in de praktijk met elkaar samengewerkt.
De sfeer bij ons is open en de lijnen waar langs we werken zijn kort. Dat komt omdat we samenwerking belangrijk vinden. We hebben dan ook een platte organisatie, waarbij de afdelingshoofden vooral ’people manager’ zijn.

Je krijgt als medewerker veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Hier bieden wij in de vorm van begeleiding en opleidingen ook de mogelijkheden voor. Daarnaast heerst er een prettige collegiale informele werksfeer.

Contactinformatie

Bezoekadres
Vondelstraat 1
1191 BD OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Postadres
Postbus 35
1190 AA OUDERKERK AAN DE AMSTEL

telefoon(020) 496 21 21
emailgemeente@ouder-amstel.nl
websitewww.ouder-amstel.nl