Logo Gemeente Oegstgeest schaduw
Gemeente Oegstgeest

Werken bij Gemeente Oegstgeest

Werken voor een gemeente betekent dat je een bijdrage levert aan de diensten die de gemeente haar burgers levert. Omdat we als gemeente Oegstgeest nogal wat eisen stellen aan die diensten leggen we de lat ook voor onze medewerkers hoog.

Medewerkers bij Gemeente Oegstgeest

Florine Groenewoud

Directiesecretaresse

Tom Steenks

Medewerker APV en bijzondere wetten

Florine Groenewoud

Directiesecretaresse

Vanaf mijn eerste werkweek maak ik wekelijks de collegeagenda. Een goede manier om snel de gemeentelijke processen in beeld te krijgen.

Florine Groenewoud werkt inmiddels een jaar voor gemeente Oegstgeest als directiesecretaresse. Daarvoor werkte ze meerdere jaren bij een advocatenkantoor en een brancheorganisatie. “De vacature kwam ik tegen via Servicepunt 71 dat de vacatures uitzet voor onder andere gemeente Oegstgeest. Ik had geen idee van hoe het is om voor een ambtelijke organisatie te werken, maar waagde de stap. Daar heb ik geen moment spijt van. Er wordt hier hard gewerkt en iedereen is betrokken en gedreven.” De afdeling bestaat uit vijf dames die allen parttime werken. Samen werken ze voor de collegeleden en de directie. Binnen Werken in het Westen zijn trainingen om snel thuis te raken in de processen van een gemeente. Florine leerde het op de werkvloer. “Vanaf mijn eerste werkweek maak ik wekelijks de collegeagenda. Dat is een goede manier om de gemeentelijke processen in beeld te krijgen. Wekelijks neemt het college besluiten over wat op de agenda staat. Daarvoor is een hele stroom binnen de organisatie voordat het ambtelijke stuk op de agenda komt. En vervolgens mogelijk in de gemeenteraad.” Het leukste aan haar werk vindt Florine dat geen dag hetzelfde is. Gemeente Oegstgeest telt circa 120 medewerkers en zit in een mooi oud pand. Een oude psychiatrische instelling. “Het is mooi om voor deze gemeente te werken dat meer van zulke mooie oude panden kent en bovendien veel groen.”

Tom Steenks

Medewerker APV en bijzondere wetten

Werken in het Westen volgde ik langer voor passende vacatures en met de functie in Oegstgeest had ik beet!

Tom Steenks werkt sinds maart 2015 voor de gemeente Oegstgeest. “Na mijn studie Sociale Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Leiden ben ik bij de Belastingdienst aan de slag gegaan. Het werk sloot niet helemaal aan op mijn opleiding. Ik volgde de website van Werken in het Westen al langer, sinds ik er ook mijn stage bij gemeente Katwijk heb gevonden. De functie bij gemeente Oegstgeest kwam voorbij. Die sluit veel beter aan op mijn opleiding en dus solliciteerde ik. Het was raak en sindsdien werk ik er naar volle tevredenheid.” Het sociale component uit zijn opleiding mist in de materie in zijn functie. “Niet in de uitvoering van het werk” aldus Tom. “In deze functie heb ik bijvoorbeeld veel contact met inwoners die een vergunning aanvragen. En bij het maken van beleid heb ik met verschillende belanghebbenden contact tot aan de wethouder toe.” Juridisch houdt hij zich bezig met de APV (Algemene  Plaatselijke Verordening= wat wel en niet mag op een bepaalde locatie op het gebied van veiligheid) en de drank & horecawet. De afdeling waarop hij werkt telt 26 medewerkers. “Het is een fijne gemeente om voor te werken. Collega’s zijn sociaal en betrokken.” Tom is nog niet uitgeleerd. Vanaf september gaat hij de opleiding beleidskunde volgen aan de Bestuursacademie Nederland. Gemeente Oegstgeest heeft hem de mogelijkheid geboden. Voor iedereen die solliciteert bij een gemeente heeft hij de volgende tip: ”Lees je goed in. De meeste gemeenten hebben veel op hun site staan. Zo kon ik veel vinden over de al geldende verordeningen in Oegstgeest voor mijn sollicitatie. En het is handig om te weten hoe het in z’n algemeen werkt qua politieke besluitvorming in een gemeente. Als ambtenaar maak je beleid, maar college en de raad beslissen en sturen altijd.”

Contactinformatie

Bezoekadres
Rhijngeesterstraatweg 13
2342 AN OEGSTGEEST

Postadres
Postbus 1270
2340 BG OEGSTGEEST

telefoon14071
emailinfo@oegstgeest.nl
websitewww.oegstgeest.nl/gemeente/