Logo Gemeente Noordwijkerhout schaduw
Gemeente Noordwijkerhout

Waar heb je volop profijt van je weidse blik?

Kleurrijke vergezichten, zoals de bonte bollenvelden, de uitgestrekte duinenrij of het Oosterduinse meer, maken deel uit van De Zilk en Noordwijkerhout. We kijken met een nuchtere blik en hebben een scherp oog voor onze eigen leefomgeving en de wereld er omheen.

Onze inwoners zijn betrokken en kritisch, maar vooral praktisch en ondernemend. Ze zijn actief en steken graag de handen uit de mouwen. Werken bij de gemeente Noordwijkerhout vraagt dan ook om een actieve houding, een groot inlevingsvermogen en een weidse, open houding.

De vraagstukken waarmee we ons bezig houden zijn net zo divers als de gemeente zelf. In een dorpse omgeving, waar persoonlijk contact nog de norm is, houden we rekening met zoveel mogelijk belangen. We zijn zeer betrokken bij onze inwoners, bedrijven en verenigingsleven. We werken nauw samen met de omliggende gemeenten en de provincie. Dit vereist een heldere communicatie.

Wil jij werken bij de nuchtere, betrokken en kleurrijke gemeente Noordwijkerhout? Wil jij je blijven ontwikkelen? Ben je pragmatisch, oplossingsgericht en hou je van schaken op meerdere borden tegelijk? Gedij je goed bij een breed takenpakket, veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om met initiatieven te komen? Dan nodigen we je uit om te solliciteren!

Medewerkers bij Gemeente Noordwijkerhout

Maaike Redeker

Recordmanager, Applicatiebeheerder en Toerismebeleidsmedewerker

Axel Noest

Projectleider Infra en Omgevingsmanager

Maaike Redeker

Recordmanager, Applicatiebeheerder en Toerismebeleidsmedewerker

“Je werkt hier als medewerker bijna allemaal in een soort duobaan. Bij een relatief kleine gemeente is veel verschillend werk te doen.”

Maaike Redeker stapte begin 2016 als externe medewerker voor het eerst het gemeentehuis van Noordwijkerhout in. De ‘klik’ ontstond en inmiddels is ze er in vaste dienst als medewerker. “Het leuke aan werken voor een relatief kleine gemeente als Noordwijkerhout vind ik de flexibiliteit. Je werkt hier als medewerker bijna allemaal in een soort duobaan. Je pakt het werkt op dat gedaan moet worden en dat bij je past. Daarbij geldt: als je het niet meer redt binnen je vaste taken, dan wordt een externe ingehuurd. Dit laatste heeft vooral te maken met een fusie met de gemeente Noordwijk in 2019 die op stapel staat.” 

Maaike rondde in 2013 het HBO Toerisme af. “Helaas was daar op dat moment niet veel werk in te vinden. Ik ben daarom een andere studie gestart, namelijk informatiemanagement.” Toevallig of niet, bij gemeente Noordwijkerhout werkt ze nu in beide functiegebieden. Als Recordmanager zorgt ze ervoor dat alle in- en uitgaande informatiestromen in het gemeentehuis van goede kwaliteit zijn en dat ze op een juiste manier worden vastgelegd. “Metadata, zoals NAW-gegevens, moeten allemaal van een goede kwaliteit zijn. We voeren controles uit en helpen medewerkers om gegevens goed te documenteren. Ik heb daar bijvoorbeeld ook trainingen voor gegeven, zodat iedereen dezelfde uitgangspunten heeft. De werkwijze was eerst te verschillend, dus een nieuwe aanpak was nodig.” Maaike werkt één dag per week als beleidsmedewerker in toerisme. Waar ze met het informatiemanagement intern bezig is, werkt ze op dat vlak vooral met externe partijen. Maaike: “Zoals met andere gemeenten in de bollenstreek. Samen verbeteren we bijvoorbeeld alle toeristische routes voor het komende seizoen uit. Omdat we in een duinengebied zitten, werken we met meerdere partijen samen, denk aan het hoogheemraadschap en de provincie.” Maaike zit naast haar duobaan in de Ondernemingsraad. Met de komende fusie met Noordwijk is ook daarin genoeg te doen. “Gelukkig hou ik van veel schakelen en werk ik fulltime” zegt ze lachend.   

Axel Noest

Projectleider Infra en Omgevingsmanager

“Van een techneut die bij wijze van alleen maar in de boeken zat, sta ik nu veel in contact met bewoners en organisaties.”

Axel Noest startte begin jaren ’80 na zijn opleiding bij een aannemer. Vervolgens werkte hij bij negen verschillende gemeenten. Axel: “Werken bij een kleinere gemeente als Noordwijkerhout heeft mijn voorkeur, vanwege alomvattend werk dat je doet. Bij grotere gemeenten komt het werk bij wijze van via links aan, vervolgens doe je jouw deel van het werk en geef je het weer door naar rechts.” Bij gemeente Noordwijkerhout werkt Axel als Projectleider Infra én omgevingsmanager. Want praten en uitleggen is ook zijn vak, zegt hij lachend.

Technisch inhoudelijk is Axel nog altijd bezig met bestekken van werk dat uitgevoerd wordt in en op gemeentegrond, zoals de riolering. Axel: “Tegenwoordig gebeurt veel werk dat de gemeente doet in overleg met inwoners. Ik hou van meerdere dingen tegelijk doen. Daarom past de rol van het werk uitleggen aan inwoners ook goed bij mij. Tijdens verschillende informatieavonden of klankbordbijeenkomsten vertegenwoordig ik de gemeente. Daarbij is ‘nee’ niet snel een antwoord dat mensen van mij horen. Ik zoek graag uit wat kan binnen de kaders.” Aandacht voor werk en mensen laat Axel onder andere ook zien tijdens de jaarlijkse netwerkdag Connect! Een dag vol workshops en netwerkmomenten die Werken in het Westen organiseert voor medewerkers van de verschillende organisaties van Werken in het Westen. “Ik ben meerdere keren naar deze dag geweest. Ontzettend leuk om te netwerken met collega’s uit de regio en nieuwe kennis op te doen.” Op de vraag of zijn foto van LinkedIn voor dit verhaal gebruikt kan worden antwoordt Axel: “Nee, die is geloof ik een beetje oud. Ik loop zo even naar afdeling Communicatie om een nieuwe van mij te maken en die krijg je dan zo. Dan maken we er één voor een bord met ‘Noordwijkhout aan zee’. Dat vinden de collega’s in Noordwijk vast leuk.” zegt hij plagerig en doelend op de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Want een dag niet gelachen, is geen tellende werkdag.

Contactinformatie

Bezoekadres
Herenweg 4
2211 CC NOORDWIJKERHOUT

Postadres
Postbus 13
2210 AA NOORDWIJKERHOUT

telefoon14 0252
emailgemeente@noordwijkerhout.nl
websitewww.noordwijkerhout.nl