Logo Gemeente Noordwijk schaduw
Gemeente Noordwijk

Werk waar je van groeit

Je baan doet er toe. Het werk is uitdagend, interessant en relevant. Je werkt aan oplossingen die ergens over gaan. Met grote en kleine opgaven die elke vezel van het dagelijks leven raken. Je bent nodig. Op je professionalisme doen we volop een beroep. We waarderen je vakmanschap. Er is veel ruimte voor jouw vernieuwende ideeën. Innovatie vinden we namelijk belangrijk. De ontmoeting met mensen staat centraal. Je geeft onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen alle ruimte om zelf met een vraagstuk aan de slag te gaan. Hun initiatieven breng je verder. Samen met hun werk je aan de beste oplossing. Je leert en groeit. En als je het nodig hebt volg je een vakcursus. Want we helpen je in je ontwikkeling.

Wij als werkgever
Geïnspireerd door de omgeving is gemeente Noordwijk op weg naar een moderne, proactieve en dienstbare netwerkorganisatie. De komende jaren zetten we in op een sterke en ook verregaande organisatieontwikkeling waarin zelfsturing, opgave gericht werken, overheidsparticipatie en vernieuwing centraal staan. Strategisch partners, teamcoaches, vakteams en zelforganiserende teams werken intensief samen om deze organisatie vorm te geven. Hun gezamenlijke opgave is: zorgen voor een gemeente die de samenleving uitnodigt om zelf aan de slag te gaan met wat er in Noordwijk moet gebeuren.

Korte Karakteristiek
Gemeente Noordwijk bestaat uit 3 kernen: Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Er wonen en ondernemen zo’n 43.000 mensen. Noordwijk is goed aangesloten op de regio, de Randstad en de wereld. En neemt daarin een bijzondere plek in door zijn lokale verbondenheid in combinatie met zijn internationale oriëntatie. Het is een bijzonder gevarieerde gemeente. Zee, strand, duinen enerzijds. Bollenvelden, landgoederen, dorpskernen anderzijds. Geen wonder dat veel mensen ons bezoeken om van al dat moois te genieten. Onze economie is springlevend en gevarieerd. Toerisme, Congresmarkt en Bollenteelt. Maar ook zakelijk dienstverlening, Ruimtevaart, Zorg, Wellness en gezondheidsvoorzieningen. Noordwijk werkt hard om de economie vitaal te houden, de woonomgeving te verbeteren, en om de levensstandaard voor onze inwoners op een hoog peil te houden. Er wordt met plezier gewoond in Noordwijk. De gemeente is volop in ontwikkeling. De komende jaren bouwen we woningen bij. Noordwijk groeit daarbij flink.

Nieuwste vacatures

Planeconoom

Medewerkers bij Gemeente Noordwijk

Trees Warmerdam

Teamcoach KCC en Communicatie

Trees Warmerdam

Teamcoach KCC en Communicatie

“Pak je kans om mee te bouwen in de nieuwe organisatie van Noordwijk!”

 

Trees Warmerdam vertelt met enthousiasme over haar nieuwe functie van  Teamcoach KCC en Communicatie die ze vanaf 2019 officieel invult in het nieuwe Noordwijk. “Totaal ga ik drie teams versterken in de uitvoering van hun rollen: team Communicatie, KCC frontoffice en KCC backoffice.”

De nieuwe gemeente Noordwijk telt circa 300 medewerkers die volgens ‘het nieuwe werken’ aan de slag gaan. Verdeeld over 10 clusters. Hun werklocaties zijn in de bestaande gemeentehuizen van het eerdere Noordwijkerhout en Noordwijk. Inloggen kan op flexibele werkplekken en ook vanuit huis.

Er wordt gewerkt met opgaveteams. Naast de 10 teamcoaches voor de clusters zijn er 3 strategische partners benoemd. Zij maken verbindingen in de organisatie en met inwoners. Zomaar wat elementen die aangeven dat zelfstandigheid voorop staat in de nieuwe organisatie. Trees: “Natuurlijk vanuit de gedachte dat we ermee een organisatie neerzetten die alle kansen benut van onder meer de nieuwe omgevingswet en de participatiesamenleving.”

Trees is vanaf het moment dat de fusie is uitgesproken, betrokken in een denktank hoe de nieuwe organisatie eruit moet komen te zien. “Het was ontzettend interessant om dat mee vorm te geven de afgelopen anderhalf jaar maar ook in de nabije toekomst. We hebben twee tot vijf jaar gesteld om de teams in de organisatie zelforganiserend te laten werken. Nog niet alles is uitgedacht, dus we gaan nog veel met elkaar afstemmen en finetunen. Dat doen we met elkaar. Iedereen heeft de kans om mee te bouwen. ”

Trees omarmt de ontwikkelingen en kijkt daarbij ook goed naar de rollen binnen haar teams. “Door het steeds meer interactief samenwerken met inwoners door de gemeente, is het bijvoorbeeld ook gewenst om een echt sociaal media dier als contentbeheerder in te zetten.” Er gebeurt steeds meer in de digitale wereld. En zo is er meer werk gelabeld om uit te zetten als vacature.  “De missie is: samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen bouwen aan een aantrekkelijk Noordwijk. Een kwaliteitsgemeente met vier vitale kernen midden in de randstad, aan de kust en tussen de bloembollen”, in Trees haar woorden. Hou de website dus in de gaten!

Contactinformatie

Bezoekadres
Voorstraat 42
2201 HW NOORDWIJK (ZH)

Postadres
Postbus 298
2200 AG NOORDWIJK (ZH)

telefoon(071) 36 60 000
emailgemeente@noordwijk.nl
websitewww.noordwijk.nl