Logo Gemeente Nieuwkoop schaduw
Gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop ontwikkelt, ontwikkel jij mee?

Nieuwkoop vormt met haar weidse polders en vele water een oase, midden in de hectische Randstad. De gemeente telt ongeveer 27.000 inwoners, verdeeld over 13 dorpen met elk een eigen identiteit. De leefbaarheid en zelfstandigheid van deze dorpen is erg belangrijk. Met maatschappelijke en bouwkundige projecten zorgen wij ervoor dat mensen hier met plezier wonen, werken en recreëren. Nieuwkoop is altijd in beweging!

In Nieuwkoop staan inwoners en ondernemers centraal. We werken actief samen met dorpsraden, aan de hand van dorpsplannen die de inwoners zelf opstellen. We betrekken onze inwoners en ondernemers zoveel en zo vroeg mogelijk bij ontwikkelingen. Zo weten we wat er leeft, spelen we in op wensen en behoeften en leren we van de lokale kennis. In verschillende dorpen ontwikkelen we nieuwe, groene woonwijken. Ook bouwen we Integrale Kindcentra (onder andere basisonderwijs en opvang onder één dak) en zijn we bezig met adequate dienstverlening rondom de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en jeugdzorg.

Alle ambities en veranderingen vragen om enthousiaste en professionele medewerkers. Collega’s die zich herkennen in de termen ‘dichtbij, doelgericht en lef’. Je voelt je verbonden met Nieuwkoop, je kan zelfstandig werken en voelt je verantwoordelijk voor wat je doet. Ook stimuleer je anderen om samen je doel te behalen. Daarnaast durf je anders te denken en sta je open voor nieuwe ideeën. Spreekt dit je aan? Dan word jij misschien wel een van onze ruim 200 collega’s! Met uitdagende, zelfstandige functies, gunstige arbeidsvoorwaarden en goede opleidingsmogelijkheden, is de gemeente Nieuwkoop een uitstekende werkgever.

Nieuwste vacatures

Junior communicatieadviseur

Junior communicatieadviseur

Medewerkers bij Gemeente Nieuwkoop

Learoyd van der Haven

Medewerker Buitendienst

Rebecca van Nie

Beleidsmedewerker Omgeving

Aranea Floor

Teamleider Beheer

Learoyd van der Haven

Medewerker Buitendienst

“Elke dag is weer een verrassing wat het weer en dus het werk brengt, ik maak alle seizoenen letterlijk mee.”

Learoyd van der Haven werkt sinds anderhalf jaar bij de gemeente Nieuwkoop. Hij kwam er binnen als stagiair en kreeg een vast contract aangeboden. Daar zei hij geen nee tegen. Learoyd: “Het is mooi werk in de buitendienst. Iedere dag is het een verrassing wat ik met mijn buitenteam meemaak. We zijn erg afhankelijk van het weer. In de winter hebben we te maken met gladheid, bij storm zijn we te vinden bij omgewaaide bomen die we opruimen, noem maar op. We zijn altijd met z’n drie-en op pad, dus we houden elkaar goed in de gaten.” Dat doet Learoyd mogelijk nog wat meer dan andere medewerkers in de buitendienst, één collega uit zijn team is namelijk doof. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, via liplezen en met gebaren kunnen ze elkaar goed bereiken.

Standaard begint Learoyd zijn dag om 7.15 uur. Met een bak koffie met zijn collega’s. Daarna starten ze om 7.30 uur het werk en stoppen om 16.00 uur. Prettige werktijden volgens Learoyd. “We werken met een weekplanning, zodat we weten waar we zijn moeten. Gemeente Nieuwkoop heeft meerdere dorpskernen, mijn team is altijd actief in het dorp Nieuwkoop zelf.” Wie in Nieuwkoop komt, ziet dus gemeentelijk groen dat door Learoyd is bijgehouden. “Globaal gezegd bestaat mijn werk uit schoffelen in de zomer en zagen in de winter.” Contact met het kantoorpersoneel van de gemeente heb ik niet veel. “Wie van eigen verantwoordelijkheid in groenonderhoud houdt, zit hier goed. Af en toe komt er een voorman kijken op de plek waar we zijn. Als ze ons direct nodig hebben, is er de telefoon. Hartstikke leuk en uitdagend werk” aldus Learoyd.

Rebecca van Nie

Beleidsmedewerker Omgeving

“Je mag hier gelijk veel doen, ook al ben je starter”

Rebecca van Nie startte na haar studie Planologie in een traineeship bij gemeente Nieuwkoop. De mogelijkheid om te blijven, werd voor haar werkelijkheid en inmiddels werkt Rebecca er twee jaar. “Werken bij een gemeente stond niet direct op mijn wensenlijstje. Terugkijkend op de stappen die ik heb gezet ben ik heel tevreden. Iets met politiek zat er blijkbaar toch wel in voor me. Mijn opa was ooit wethouder en vanuit mijn studiekeuze is werken als Beleidsmedewerker Omgeving ook niet onlogisch. Het is dus mooi in elkaar gevallen en bovendien bij een heel leuke gemeente.”

Als Beleidsmedewerker Omgeving is Rebecca in een nieuw project doorgegroeid vanuit haar traineeship. Ze mag de nieuwe Omgevingswet die in 2021 in de uitvoer komt, mee helpen implementeren in de organisatie. Ook het maken van een omgevingsvisie via een uitgebreid participatietraject en het experimenteren met de opvolger van het bestemmingsplan, namelijk het omgevingsplan, is een uitdaging voor de komende periode. “Ik heb hier in die twee jaar al enorm veel geleerd en het leuke is dat in Nieuwkoop je alle ruimte krijgt om te groeien. Er wordt bijvoorbeeld in je geïnvesteerd met cursussen die je kan volgen. En binnen de relatief kleine gemeente heb je ook  grote  verantwoordelijkheid over je functiegebied. Je werkt hier niet met z’n tienen op eenzelfde functie, zoals bij grotere gemeenten het geval is. De andere kant van de medaille is dat je dan niet altijd kan sparren, maar over het algeheel word je er groot van” lacht Rebecca.

In haar functie heeft Rebecca overleg met alle lagen van de organisatie. Van klankbordgroepen met de gemeenteraad, tot afdeling communicatie, directie- en bestuursleden. “Dat maakt de functie vooral zo leuk; dat het voor iedereen een nieuwe wet is die nog in de vingers gekregen moet worden. Daarnaast vind ik de combi van lezen, overleggen, schrijven en presenteren erg leuk.“ Rebecca heeft kort gezegd geen spijt van haar sollicitatie en ontmoet graag nieuwe collega’s die ook hun binding met Nieuwkoop uitstralen op de werkvloer.

Aranea Floor

Teamleider Beheer

"Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid"

Aranea startte, na haar HBO studie tuin- en landschapsinrichting, in 2015 bij de gemeente Nieuwkoop. Als starter kon zij daar haar loopbaan beginnen op een werkervaringsplaats (wepper) binnen het team Beheer. Een periode waar zij tevreden op terug kijkt. “De goede sfeer binnen de gemeente en de ruimte die ik kreeg om mezelf te ontwikkelen zijn me bij gebleven. Ik vond het heel fijn dat ik, terwijl ik nieuw en onervaren was, gelijk heel serieus werd genomen en dat mijn collega’s mijn input belangrijk vonden. Dit werd voor mij nog meer bevestigd toen ik aan het einde van de ervaringsperiode een jaarcontract kreeg.”

Aranea maakte heel bewust de keuze voor een overheidsorganisatie. “Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid en daarnaast vind ik werken voor één vaste werkgever prettig. En je leert de gemeente waarvoor je werkt ook echt kennen, de ins en outs. In Nieuwkoop viel me de nuchterheid op en de korte lijntjes, dat werkt erg fijn. Bovendien leer je daardoor je collega’s snel kennen.”

De ervaring die Aranea op deed hielp haar bij het vinden van een volgende baan. “Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en dat is erg belangrijk in je werk. Ook gaf het mij inzicht in mezelf, wat vind ik leuk en wat spreekt me minder aan. Hierdoor kon ik doelgerichter solliciteren.”

En sinds 2021 is Aranea weer terug in Nieuwkoop. Na ervaring te hebben opgedaan bij andere gemeentes is zij begin dit jaar gestart als teamleider Beheer. “Het is een gekke periode om tijdens de coronacrisis te starten in een nieuwe baan. Iedereen werkt vanuit huis en daardoor mis ik de reuring van het team. Voor mij scheelt het dat ik de organisatie al ken. Ik zie ook kansen in het thuiswerken. De faciliteiten bij de gemeente Nieuwkoop zijn heel goed, dus ik kon direct aan de slag.”

Contactinformatie

Bezoekadres
Teylersplein 1
2441 LE NIEUWVEEN

Postadres
Postbus 1
2460 AA TER AAR

telefoon14 0172
emailinfo@nieuwkoop.nl
websitewww.nieuwkoop.nl