Logo Gemeente Nieuwkoop schaduw
Gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop ontwikkelt, ontwikkel jij mee?

Nieuwkoop vormt met haar weidse polders en vele water een oase, midden in de hectische Randstad. De gemeente telt ongeveer 27.000 inwoners, verdeeld over 13 dorpen met elk een eigen identiteit. De leefbaarheid en zelfstandigheid van deze dorpen is erg belangrijk. Met maatschappelijke en bouwkundige projecten zorgen wij ervoor dat mensen hier met plezier wonen, werken en recreëren. Nieuwkoop is altijd in beweging!

In Nieuwkoop staan inwoners en ondernemers centraal. We werken actief samen met dorpsraden, aan de hand van dorpsplannen die de inwoners zelf opstellen. We betrekken onze inwoners en ondernemers zoveel en zo vroeg mogelijk bij ontwikkelingen. Zo weten we wat er leeft, spelen we in op wensen en behoeften en leren we van de lokale kennis. In verschillende dorpen ontwikkelen we nieuwe, groene woonwijken. Ook bouwen we Integrale Kindcentra (onder andere basisonderwijs en opvang onder één dak) en zijn we bezig met adequate dienstverlening rondom de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en jeugdzorg.

Alle ambities en veranderingen vragen om enthousiaste en professionele medewerkers. Collega’s die zich herkennen in de termen ‘dichtbij, doelgericht en lef’. Je voelt je verbonden met Nieuwkoop, je kan zelfstandig werken en voelt je verantwoordelijk voor wat je doet. Ook stimuleer je anderen om samen je doel te behalen. Daarnaast durf je anders te denken en sta je open voor nieuwe ideeën. Spreekt dit je aan? Dan word jij misschien wel een van onze ruim 200 collega’s! Met uitdagende, zelfstandige functies, gunstige arbeidsvoorwaarden en goede opleidingsmogelijkheden, is de gemeente Nieuwkoop een uitstekende werkgever.

Nieuwste vacatures

Medewerker Wijkbeheer Groen

 Medewerker Wijkbeheer Groen

Medewerkers bij Gemeente Nieuwkoop

Learoyd van der Haven

Medewerker Buitendienst

Marion Nieuwkoop

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Aranea Floor

Teamleider Beheer

Learoyd van der Haven

Medewerker Buitendienst

“Elke dag is weer een verrassing wat het weer en dus het werk brengt, ik maak alle seizoenen letterlijk mee.”

Learoyd van der Haven werkt sinds anderhalf jaar bij de gemeente Nieuwkoop. Hij kwam er binnen als stagiair en kreeg een vast contract aangeboden. Daar zei hij geen nee tegen. Learoyd: “Het is mooi werk in de buitendienst. Iedere dag is het een verrassing wat ik met mijn buitenteam meemaak. We zijn erg afhankelijk van het weer. In de winter hebben we te maken met gladheid, bij storm zijn we te vinden bij omgewaaide bomen die we opruimen, noem maar op. We zijn altijd met z’n drie-en op pad, dus we houden elkaar goed in de gaten.” Dat doet Learoyd mogelijk nog wat meer dan andere medewerkers in de buitendienst, één collega uit zijn team is namelijk doof. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, via liplezen en met gebaren kunnen ze elkaar goed bereiken.

Standaard begint Learoyd zijn dag om 7.15 uur. Met een bak koffie met zijn collega’s. Daarna starten ze om 7.30 uur het werk en stoppen om 16.00 uur. Prettige werktijden volgens Learoyd. “We werken met een weekplanning, zodat we weten waar we zijn moeten. Gemeente Nieuwkoop heeft meerdere dorpskernen, mijn team is altijd actief in het dorp Nieuwkoop zelf.” Wie in Nieuwkoop komt, ziet dus gemeentelijk groen dat door Learoyd is bijgehouden. “Globaal gezegd bestaat mijn werk uit schoffelen in de zomer en zagen in de winter.” Contact met het kantoorpersoneel van de gemeente heb ik niet veel. “Wie van eigen verantwoordelijkheid in groenonderhoud houdt, zit hier goed. Af en toe komt er een voorman kijken op de plek waar we zijn. Als ze ons direct nodig hebben, is er de telefoon. Hartstikke leuk en uitdagend werk” aldus Learoyd.

Marion Nieuwkoop

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

“De afkortingen vliegen om je oren in dit vak. Van wetten, van manieren van zorg, noem maar op. Ze staan allemaal voor mooi werk!”

Marion Nieuwkoop werkt bij … ja: gemeente Nieuwkoop. Dat dat een leuk toeval is, hoort ze natuurlijk vaker. Dat de gemeente en zij goed op elkaar afgestemd zijn, niet alleen in naam, horen we uit haar verhaal. Met de deur in huis: tien jaar geleden kreeg Marion een ernstige ziekte. Toen ze weer kon werken, kreeg ze te horen dat ze van fulltime naar 16 uur moest gaan. “Het is ontzettend mooi dat gemeente Nieuwkoop mij destijds de kans heeft gegeven om in mijn oude werk terug te keren, ook met minder uur. Dat voelde en voelt als een enorme waardering voor het werk dat ik lever.”

Marion werkt in het Sociaal Domein. Dat doen ze met z’n vijftienen bij gemeente Nieuwkoop. “Daarbinnen hebben we allemaal onze eigen specialismes. Van Jeugdzorg, tot de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ik moet oppassen dat ik niet in het vakjargon verval nu met alle afkortingen. Daar kennen we er een hoop van”, lacht ze. “Maar ze staan allemaal wel voor mooi werk!” Marion zorgt voor ‘de zijkant van de samenleving’ zoals ze het noemt. Bijvoorbeeld voor nazorg voor gedetineerden of het regelen van begrafenissen die door de gemeente gedaan moeten worden. “Waar ik me ook mee bezig houd, is de wijziging van een wet waarbij gedwongen opname van personen wijzigt naar gedwongen zorg. Die veranderingen doorvoeren, met verschillende partijen waarmee we samenwerken vanuit de gemeente, vind ik leuk om te doen.” Wat ook heel leuk is, is dat Marion samen met een jongere collega uit het team aan verschillende lagen in de organisatie heeft uitgelegd hoe ze als team werken. Ze hebben hun werkwijze ‘zelforganiserend’ genoemd, want ‘zelfsturend’ kan je nooit zijn in een politieke organisatie. “Daar bepaalt de politiek hoe je werk eruit komt te zien in grote lijn. Een leuke bijvangst van die presentaties, was dat ik voor veel medewerkers de ogen heb geopend dat je als oudere medewerker ook nog heel enthousiast kan zijn over je werk. Ik dut voorlopig nog lang niet weg, ook al werk ik hier lang!”

Aranea Floor

Teamleider Beheer

"Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid"

Aranea startte, na haar HBO studie tuin- en landschapsinrichting, in 2015 bij de gemeente Nieuwkoop. Als starter kon zij daar haar loopbaan beginnen op een werkervaringsplaats (wepper) binnen het team Beheer. Een periode waar zij tevreden op terug kijkt. “De goede sfeer binnen de gemeente en de ruimte die ik kreeg om mezelf te ontwikkelen zijn me bij gebleven. Ik vond het heel fijn dat ik, terwijl ik nieuw en onervaren was, gelijk heel serieus werd genomen en dat mijn collega’s mijn input belangrijk vonden. Dit werd voor mij nog meer bevestigd toen ik aan het einde van de ervaringsperiode een jaarcontract kreeg.”

Aranea maakte heel bewust de keuze voor een overheidsorganisatie. “Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid en daarnaast vind ik werken voor één vaste werkgever prettig. En je leert de gemeente waarvoor je werkt ook echt kennen, de ins en outs. In Nieuwkoop viel me de nuchterheid op en de korte lijntjes, dat werkt erg fijn. Bovendien leer je daardoor je collega’s snel kennen.”

De ervaring die Aranea op deed hielp haar bij het vinden van een volgende baan. “Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en dat is erg belangrijk in je werk. Ook gaf het mij inzicht in mezelf, wat vind ik leuk en wat spreekt me minder aan. Hierdoor kon ik doelgerichter solliciteren.”

En sinds 2021 is Aranea weer terug in Nieuwkoop. Na ervaring te hebben opgedaan bij andere gemeentes is zij begin dit jaar gestart als teamleider Beheer. “Het is een gekke periode om tijdens de coronacrisis te starten in een nieuwe baan. Iedereen werkt vanuit huis en daardoor mis ik de reuring van het team. Voor mij scheelt het dat ik de organisatie al ken. Ik zie ook kansen in het thuiswerken. De faciliteiten bij de gemeente Nieuwkoop zijn heel goed, dus ik kon direct aan de slag.”

Contactinformatie

Bezoekadres
Teylersplein 1
2441 LE NIEUWVEEN

Postadres
Postbus 1
2460 AA TER AAR

telefoon14 0172
emailinfo@nieuwkoop.nl
websitewww.nieuwkoop.nl