Logo Gemeente Hillegom schaduw
Gemeente Hillegom

Werken in Hillegom

De gemeente Hillegom

Door goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (lokaal NS station) en optimale toegankelijkheid vanaf de grotere autowegen in de randstad liggen steden als Haarlem, Leiden, Den Haag en Amsterdam binnen handbereik. Kortom, wonen en werken in Hillegom betekent een optimale mix tussen toegankelijkheid en een mooie en rustige woonomgeving.De voorzieningen zoals woongenot en recreatie binnen de gemeente zijn goed.

Werken bij de gemeente Hillegom

De gemeente Hillegom als organisatie heeft een informele sfeer, waarin men elkaar goed kent en collegialiteit hoog in het vaandel staat. Communicatie met collega's en leidinggevenden verloopt gemakkelijk door deze informele sfeer en de platte organisatiestructuur.
De kwaliteit van onze dienstverlening valt of staat met de kwaliteit van ons personeel. Hierdoor wordt er veel aandacht besteed aan opleiding, training en ontwikkeling.

Flexibele werktijden en goede verlofregelingen maken het mogelijk een persoonlijke afstemming te maken tussen werk en vrije tijd. Binnen de gemeente is het mogelijk om zelf de arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen door gebruik te maken van het cafetariamodel. Tijdens gesprekken met leidinggevende kan loopbaanontwikkeling besproken worden. Verantwoordelijkheid voor de eigen functie en loopbaan leggen we deels bij de medewerkers. Initiatiefrijke en ambitieuze medewerkers krijgen bij de gemeente hierdoor volop kansen.

Een modern personeelsbeleid, goede arbeidsvoorwaarden en een prettige woon- en werkomgeving maken de gemeente Hillegom een organisatie van formaat.

Nieuwste vacatures

Medewerkers bij Gemeente Hillegom

Elma Hulspas

Griffier

Elma Hulspas

Griffier

Een bioloog had je hier misschien niet verwacht, maar ik doe het met veel plezier!

Elma Hulspas werkt sinds het ontstaan van de griffie, sinds 2002, bij de gemeente Hillegom. Elma is bioloog en heeft eerder in haar loopbaan biologisch en sociaal wetenschappelijk onderzoek gedaan.

“Ik ben naast mijn werk ook lang fractievoorzitter geweest in de lokale politiek. Ik wist vanuit die ervaring waar een gemeenteraad behoefte aan heeft. En daardoor wat ik van de griffiersfunctie wilde maken. Erg leuk om dat vanaf de basis op te bouwen.” Elma is dus een sprekend voorbeeld dat vanuit interesses ook carrièrestappen te maken zijn. Ze vindt haar functie een mooie verbindende factor binnen de gemeente Hillegom. “Werken bij een gemeente betekent dat je bezig bent met zaken die de inwoners direct aangaan. De griffie is een dynamische plek, in directe verbinding met de gemeenteraadsleden. Die op hun beurt weer in direct contact staan met inwoners om het politieke beleid vorm te geven en te toetsen.” De ambtelijke organisatie van Hillegom is sinds 2017 gefuseerd met die van de gemeenten Lisse en Teylingen tot HLTsamen. De gemeentebesturen en de griffies zijn zelfstandig gebleven. “Van meet af aan heb ik wel verbinding gezocht met griffiers van andere gemeenten in de regio, om niet overal het wiel opnieuw uit te vinden. Sinds de start van HLTsamen is mijn contact met Lisse en Teylingen verder geïntensiveerd en dat is heel prettig.”

Contactinformatie

Bezoekadres
Hoofdstraat 115
2181 EC HILLEGOM

Postadres
Postbus 32
2180 AA HILLEGOM

telefoon(0252) 537222
emailinfo@hillegom.nl
websitewww.hillegom.nl