Regisseur van je eigen loopbaan gratis

Startmoment

Vanaf 29-10-2020 (2 dagen)

Locatie

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn

Deelnemers

5 inschrijvingen (0 plaatsen vrij)
Kosten: geen
Inschrijven tot 12-10-2020
Over deze opleiding

Achtergrond
Vraag je, je wel eens af of je talenten nu voldoende worden benut? Zit er meer in het vat en wil je dat ontdekken? Of ben je uitgekeken in je huidige functie, maar weet je niet precies wat de volgende stap zou kunnen zijn? Dan is de training Regisseur van je eigen loopbaan iets voor jou. In deze training sta je stil bij je loopbaan tot nu toe en ga je aan de slag met wat je wil, kan en gaat doen in de nabije en verdere toekomst van je loopbaan. Wie ben je, waar ben je goed in, waarin onderscheid jij je van anderen? En hoe breng je dat helder en overtuigend over, zowel in mondelinge presentatie als online profilering?
Tijdens deze training ga je zelf op zoek naar je talenten en mogelijkheden en maak je een plan van aanpak voor concrete vervolgstappen. Met deze training neem je de regie over je loopbaan in eigen handen!

Inhoud training  
De training is als volgt opgebouwd:
1    Wie ben ik en waar ben ik goed in?
2    Wat wil ik en wat heb ik nodig?

  
De training is verdeeld over twee dagen waarin je werkt aan diverse opdrachten en oefeningen. Daarnaast heb je twee individuele coachgesprekken met de trainer. Voorafgaand aan de training en tussentijds maak je enkele opdrachten.

Programma      

Dag 1
Wie ben ik?

De eerste dag gaan we samen kijken wat jouw kracht is en waar je goed in bent. Onze visie op ontwikkeling is focus op je kracht. Op basis hiervan kun je een volgende stap zetten in je loopbaan. Om hier meer inzicht in te krijgen maken we gebruik van de uitkomsten van de Talentenspiegel en diverse oefeningen tijdens de training.

Verdieping in jezelf
Ana de hand van verschillende oefeningen kijk je naar jezelf: Wat geeft je energie en wat maakt dat je energie verliest in je huidige werk? Welke belemmerende overtuigingen heb je? Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Wat zou ik daarin anders kunnen doen?

Tussen dag 1 en 2 zit een aantal weken waarin je je portfolio verder vult. Hierover heb je contact met je coach. Ook maak je tussentijds een aantal opdrachten uit waarvan je de uitkomsten in een individueel gesprek met je coach kunt bespreken. 

Dag 2
Wat wil ik?
Je presenteert jezelf en de stappen die je tussentijds hebt gezet aan de andere deelnemers. Wie ben je? Wat drijft je? Waar wil je in je loopbaan naartoe (werk, positie, type omgeving)? Wat kenmerkt jouw kwaliteiten? Welke stappen ga je zetten om je wens in je loopbaan te realiseren, op lange en korte termijn?

Hoe realiseer ik resultaat?
Als je eenmaal weet wat je wilt, hoe profileer je jezelf dan en welke kanalen gebruik je daarvoor? Positioneer jezelf als ‘merk’ en benut online media. Gebleken is dat we soms maar moeilijk loskomen van de waan van de dag waardoor voorgenomen acties blijven liggen. Hoe creëer je ruimte en tijd om met eigen ontwikkeling en loopbaan aan de slag te kunnen gaan.

Resultaat
Na afloop van de training heb je, je (digitale) portfolio gevuld en ga je daarover in gesprek met je coach. Je hebt inzicht in je ambitie, de te zetten stappen en de bijbehorende aanpak. De eerste stappen uit je actieplan zijn inmiddels al gezet.

Groepsgrootte                                
Maximaal 5 deelnemers per groep.

Trainer
Petra Mooring, ervaren trainer en loopbaancoach.

 

Kosten

Aan deze training zijn geen deelnamekosten verbonden. Aanmelding is echter niet vrijblijvend. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je om uiterlijk 5 dagen voor de training contact met ons op te nemen.

 

Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. De training start beide dagen om 9.30 uur. Inloop vanaf 9.15 uur. De koffie staat dan klaar.

Datum en locatie
Let op: deze opleiding/cursus bestaat uit 2 delen op de volgende locatie(s):

Deel A

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Op donderdag 29 oktober 2020
van 09:30 tot 17:00 uur
2405SH Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
kamer werkcafe IV

Deel B

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Op maandag 16 november 2020
van 09:30 tot 17:00 uur
2405SH Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
kamer vergaderkamer IV