Regisseur van je eigen loopbaan! (gratis meerdaagse training)

Startmoment

Vanaf 4-6-2019 (2 dagen)

Locatie

Bestuurscentrum Voorhout

Deelnemers

2 inschrijvingen (8 plaatsen vrij)
Kosten: geen
Inschrijven tot 28-05-2019
Over deze opleiding

Regisseur van je eigen loopbaan!

Achtergrond
Vraag je je wel eens af of je talenten nu voldoende worden benut? Zit er meer in het vat en wil je dat ontdekken? Of ben je uitgekeken in je huidige functie, maar weet je niet precies wat de volgende stap zou kunnen zijn? Dan is de training Regisseur van je eigen loopbaan iets voor jou. In deze training sta je stil bij je loopbaan tot nu toe en ga je aan de slag met wat je wil, kan en gaat doen in de nabije en verdere toekomst van je loopbaan. Wie ben je, waar ben je goed in, waarin onderscheid jij je van anderen? En hoe breng je dat helder en overtuigend over, zowel in mondelinge presentatie als online profilering?
Tijdens deze training ga je zelf op zoek naar je talenten en mogelijkheden en maak je een plan van aanpak voor concrete vervolgstappen. Met deze training neem je de regie over je loopbaan in eigen handen!

Inhoud training  
De training is als volgt opgebouwd:
1      Wat is mijn kracht?
2      Wat wil ik?
3      Wat ga ik doen?
4      Hoe realiseer ik resultaat?

De training is verdeeld over twee dagen waarin je werkt aan diverse opdrachten en oefeningen. Tussen de eerste en na de tweede dag vinden nog twee coachgesprekken plaats. Voorafgaand en tussentijds voer je ook enkele opdrachten uit.

Programma      

Dag 1 (4 juni 2019)

Wat is mijn kracht?
Onze visie op ontwikkeling is focus op je kracht. Op basis hiervan kun je een volgende stap zetten in je loopbaan. Om hier meer inzicht in te krijgen maken we gebruik van de uitkomsten van de Talentenspiegel en diverse andere tools. Het resultaat is een schematisch overzicht en inzicht in de rode draad van je loopbaan, je drijfveren en je ontwikkeling.

Verdieping in jezelf
Door middel van verschillende oefeningen kijken naar jezelf:
wat je energie geeft en wat maakt dat je energie verliest in je huidige werk? Welke belemmerende overtuigingen heb je? Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Wat zou ik daarin anders kunnen doen?
Daarnaast ga je aan de slag met je ‘portfolio’: een (digitale) map waarin je zelf beschrijft wat je kunt en waaruit dat blijkt. Het is een persoonlijke map gericht op jouw ambities.
Tussen dag 1 en 2 zit een aantal weken waarin je je portfolio verder vult. Hierover heb je contact met je coach. Ook voer je tussentijds een aantal opdrachten uit waarvan je de uitkomsten met je coach kunt bespreken. 

Dag 2 (27 juni 2019)

Wat ga ik doen?
Je presenteert jezelf en de stappen die je tussentijds hebt gezet aan de andere deelnemers. Wie ben je? Wat drijft je? Waar wil je in je loopbaan naartoe (werk, positie, type omgeving)? Wat kenmerkt jouw kwaliteiten? Welke stappen ga je zetten om je wens in je loopbaan te realiseren, op lange en korte termijn?

Hoe realiseer ik resultaat?
Als je eenmaal weet wat je wilt, hoe profileer je jezelf dan en welke kanalen gebruik je daarvoor? Positioneer jezelf als ‘merk’ en benut online media.
Gebleken is dat we soms maar moeilijk loskomen van de waan van de dag waardoor voorgenomen acties blijven liggen. Hoe creëer je ruimte en tijd om met eigen ontwikkeling en loopbaan aan de slag te kunnen gaan.

Begeleiding groepen
Twee ervaren trainers/coaches begeleiden de deelnemers. Door te werken in kleine groepen van maximaal twaalf deelnemers is er voldoende individuele aandacht.

Resultaat
Na afloop van de training heb je je (digitale) portfolio gevuld en ga je daarover in gesprek met je leidinggevende of andere relevante personen. Je hebt inzicht in je ambitie, de te zetten stappen en de bijbehorende aanpak. De eerste stappen uit je actieplan zijn inmiddels al gezet.

Competenties
De competentie, waar deze training zich met name op richt, is zelfreflectie en zij creëert een visie op de eigen loopbaan.
   
Groepsgrootte                                
Minimaal  8 en maximaal 10 deelnemers per groep.

Trainers
Lieneke van Haaster en Petra Mooring
 
Kosten
Dit is een training die door trainers van onze eigen, daartoe opgeleide, regionale trainersgroep wordt gegeven. Aan deze training zijn geen deelnamekosten verbonden. Echter, dat betekent niet dat aanmelding vrijblijvend is: ook de tijd die de trainers hiervoor vrijmaken is kostbaar.

 

Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, dan verzoeken wij je zo spoedig mogelijk contact op te nemen.
 
Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. De training start beide dagen om 9.30 uur. Inloop vanaf 9.00 uur. De koffie staat dan klaar.

Datum en locatie
Let op: deze opleiding/cursus bestaat uit 2 delen op de volgende locatie(s):

Deel A

Bestuurscentrum Voorhout
Op dinsdag 4 juni 2019
van 09:30 tot 17:00 uur
2215 MA Voorhout
Raadhuisplein 1
kamer Bovenste verdieping

Deel B

Bestuurscentrum Voorhout
Op donderdag 27 juni 2019
van 09:30 tot 17:00 uur
2215 MA Voorhout
Raadhuisplein 1
kamer Bovenste verdieping