Mindmappen

Startmoment

Vanaf 15-10-2019

Locatie

Bestuurscentrum Teylingen

Deelnemers

0 inschrijvingen (10 plaatsen vrij)
Kosten: € 195,00
Inschrijven tot 12-09-2019
Over deze opleiding

Mindmappen

Achtergrond
De wereld om ons heen verandert voortdurend en snel: de informatiestroom neemt dagelijks toe. Vlot inspelen op nieuwe situaties en een flexibele houding zijn noodzakelijk. 
Mindmapping is een techniek die je helpt efficiënt gebruik te maken van je creatieve vermogens en de kwaliteit van je denken te verbeteren. Bij mindmapping gaan creativiteit en structuur hand in hand.
 
Het nut van mindmapping is wetenschappelijk bewezen: het is een effectieve manier om onder meer structuur aan te brengen in ideestromen, plannen of strategie. Maar ook om  aantekeningen te maken, besprekingen of presentaties voor te bereiden, ideeën te genereren of plannen nader uit te werken. Een mindmap prikkelt het geheugen en geeft inzicht en overzicht: onderlinge verbanden of ontbrekende informatie worden in één oogopslag helder.
 
Mindmapping is makkelijk te leren, gebruiksvriendelijk en een handig middel om tijd te besparen. Deelnemers leren in deze training de spelregels, oefenen met het maken van eigen mindmaps en maken kennis met de programma’s Mindmanager en iMind.
 
Wat is een mindmap?
Een mindmap is een visueel weergegeven plattegrond van je gedachten of een informatiestroom. Daar waar je normaal aantekeningen formuleert in zinnen, combineer je in een mindmap losse woorden met kleur en symbolen. De techniek van het mindmappen sluit hiermee  aan op de werking van onze hersenen en is bijzonder  breinvriendelijk.
 
De toepassingen zijn legio: je kunt mindmapping inzetten bij onder meer

  • het vormen van een visie, strategie of beleid
  • het uitwerken van projectplannen en notities,
  • het voorbereiden van presentaties of besprekingen,
  • het samenvatten van boeken en rapporten,
  • brainstormen of het maken van aantekeningen

Programma van 9.30 uur tot 12.30 uur
Je maakt kennis met de werking van ons brein. Je leert de spelregels van mindmapping en gaat direct aan de slag. Aan de hand van opdrachten en casussen uit je eigen dagelijkse praktijk oefen je met het maken van diverse soorten mindmaps.
 
Resultaten
Je hebt inzicht in de werking van ons brein en hebt ervaren wat de kracht van mindmappen is. Je kent diverse toepassingen van mindmapping:  gedachten ordenen, een presentatie of bespreking voorbereiden, een project voorbereiden of een mindmap om ideeën te bedenken of te brainstormen.
 
Competenties
De competenties, waar deze training zich op richt, zijn
Plannen en organiseren, creatief denken en flexibiliteit
 
Training suggesties
Om het geleerde in deze training verder te verbreden, te verdiepen of anderszins te versterken kun je denken aan de volgende training(en): Lenig Denken en Timemanagement en slim werken.

Trainer: Marenthe de Bruijne - www.creasense.nl 

Voor wi: Deze dagdeel training is geschikt voor iedere collega die op brein-vriendelijke wijze zijn/ haar tijd effectiever wil gebruiken èn zijn/haar creatieve vermogens wil stimuleren. 
 
Aantal deelnemers
Minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers per groep.
 
Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname aan deze dagdeeltraining zijn € 195,- excl. 21% BTW  per persoon en wordt via facturatie aan uw gemeente door de trainer verzorgd. Dit is inclusief het boek Lenig denken. Voor koffie en thee wordt door de gastheergemeente gezorgd.
 

Datum en locatie

Datum/locatie

Bestuurscentrum Teylingen
Op dinsdag 15 oktober 2019
van 09:30 tot 12:30 uur
2215MA Voorhout
Raadhuisplein 1
kamer Traouwzaal