Mediationvaardigheden (basis) - Conflicthantering in je dagelijkse praktijk (fysiek gegeven)

icoon van een kalender

Startmoment

Vanaf 3-11-2022 (2 dagen)
icoon van een locatie

Locatie

Locatie volgt
icoon van een deelnemer

Deelnemers

1 inschrijving (9 plaatsen vrij)
Kosten: € 300,00
Inschrijven tot 13-10-2022
Over deze opleiding

Inhoud training:

Bij het werken binnen de overheid krijgt iedereen die klantcontacten heeft of leiding geeft te maken met belangentegenstellingen en conflicten, zowel intern als extern. Je kunt nu eenmaal niet altijd bieden wat er gevraagd wordt. Dit leidt tot discussies en conflicten die de neiging hebben zich te verharden. En dat kan jou en de ander in de weg zitten. Hoe los je dit op?

Je krijgt tijdens de tweedaagse training “handvatten” en vaardigheden aangereikt om met conflicten om te gaan, ze te de-escaleren en als het kan op te lossen.

 

De training is bedoeld voor: 

Ambtenaren die in hun dagelijkse praktijk klantcontacten hebben of leiding geven. Dit kan op elk vakgebied en in iedere rol. Of je nu vergunningverlener bent, adviseur, handhaver of beoordelaar van aanvragen in het kader van de Participatiewet etc.

De aanpak van conflicten is in de basis voor allen hetzelfde.

 

Duur van de (tweedaagse) training datum en tijd:

3 en 17 november van 9.15 uur  tot 16.00 uur, locatie volgt.

 

Kosten van de training

€300,-- vrij van BTW

 

Annuleringsvoorwaarden voor de cursisten

Tot 2 weken voorafgaand aan de cursus kan dit kosteloos. Binnen 2 weken voor aanvang van de cursus wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Een collega kan eventueel wel uw plek kosteloos overnemen. 

 

Minimum – maximum aantal deelnemers: 

 6-10 deelnemers

 

Trainer

Berry van Elst (MfN en ADR registermediator, ervaren gemeentemediator, vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en trainer) Bureau Interventief te Lelystad

 

Extra informatie:

Je leert tijdens de training het onderkennen van achterliggende emoties en belangen, effectieve manieren van communicatie, vraagtechnieken en interventies om die in spanningsvolle situaties in te kunnen zetten. Daarmee ben je zelf in staat om op een goede en effectieve manier probleemoplossende gesprekken te voeren. Dit verhoogt je werkplezier! De training is een prettige mix van theorie en oefeningen.

Veel collega’s uit Werken in het Westen en andere gemeentes gingen je al voor en waardeerden deze training met een 8,5 - 9.

Datum en locatie
Let op: deze opleiding/cursus bestaat uit 2 delen op de volgende locatie(s):

Deel A

Locatie volgt
Op donderdag 3 november 2022
van 09:15 tot 16:00 uur


Deel B

Locatie volgt
Op donderdag 17 november 2022
van 09:15 tot 16:00 uur