Masterclass Mindset en Gedrag

Startmoment

Vanaf 10-3-2020

Locatie

Bestuurscentrum Voorhout

Deelnemers

4 inschrijvingen (8 plaatsen vrij)
Kosten: € 275,00
Inschrijven tot 20-02-2020
Over deze opleiding

Achtergrond

Wat zijn jouw denkroutines en wat doen die voor je gedrag? Heb je meer van een op stabiliteit of van een op groei gerichte mindset? Of juist van allebei wat. In deze masterclass gaan we aan de slag met mindsets en ervaar je het verband tussen (standaard) denken en (standaard) doen en (anders) denken en (anders) doen. Wie wil er nou niet ‘een onsje minder’ perfectie, autonomer optreden of sneller loskomen van stressgedrag? Een beetje meer lef om sneller keuzes te maken of veerkrachtiger omgaan met veranderingen op het werk? Tijd om je eigen mindset en reflexen wat meer in de schijnwerpers te zetten en te veranderen als je dit nodig vindt. “Change your thoughts and you change your world”.  

Programma

We starten na de introductie met een rondje kennismaken en iedereen brengt een ‘gedragsroutine’ in die hij of zij tegen het licht wil houden. Vervolgen kijken we naar de wondere wereld van de mindsets en gaan we op individuele basis aan de slag met de Mindset-scan: wat zijn de ingrediënten van je mindset? De scan (vragenlijst) is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psychologe Carol Dweck. Voor wie alvast in de stemming wil komen: op cjconsult.nl staat een verkorte (online) versie van de scan.

Als iedereen inzicht heeft in zijn of haar mindset maken we een koppeling met de ingebrachte gedragsroutines en wat men eventueel zou willen veranderen. Het volgende onderdeel gaat over de ‘opportunity mindset’. Iedereen maakt (weer) kennis met zijn of haar verwaarloosde ‘denkkracht’ en vindt aanknopingspunten om die te gebruiken. In de praktijk blijkt bijvoorbeeld dat wij veel meer kunnen doen met onze prikkels van nieuwsgierigheid en creativiteit. Tot slot formuleert iedereen voor zichzelf een ontwikkeldoel met een aantal praktische stappen.

Voor alle duidelijkheid: het programma is laagdrempelig en niet confronterend.

Resultaten

 • Meer uit jezelf halen
 • Inzicht in het verband tussen mindset en gedrag
 • Herkennen van (verborgen) leerpotenties
 • Aanleren van een creatieve denkstijl
 • Doorbreken van ongewenste gedragsroutines

Competenties/ Vaardigheden

De competenties/ vaardigheden waar deze masterclass zich op richt, zijn:

 • Ontwikkelen van zelfbewustzijn en zelfreflectie
 • Zelfstandiger werken en creatief problemen oplossen
 • Doorbreken van eigen gedragsroutines
 • Beter inspelen op het gedrag van anderen
 • Veerkracht in je eigen gedrag

Voor wie
Deze masterclass is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in:

 • zijn of haar mindset
 • de invloed ervan op waarnemen, gevoel, gedrag en communicatiestijl
 • een (onwerkbare) gedragsroutine wil aanpakken
 • zijn of haar (verwaarloosde) leerpotenties

Aantal deelnemers
Minimaal 3 tot maximaal 12 deelnemers per groep.
 
Trainer
De masterclass wordt verzorgd door Hans Takács, (veranderkundig) trainer/(team)coach/adviseur en auteur “Veranderkracht” (www.cjconsult.nl)

Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname aan deze masterclass zijn € 275,= excl. 21% BTW  per persoon en wordt via facturatie aan de gemeente door de trainer (CJCONSULT BV) verzorgd. Alle deelnemers ontvangen naast een hand-out van de slides, het boek “Veranderkracht, veranderen door vooral jezelf te blijven”.  Voor koffie, thee en lunch wordt door de gastheergemeente gezorgd. De masterclass start om 09.30 uur (inloop 09.15 uur) en duurt tot 16.30 uur.

Annulering
Indien er wordt geannuleerd binnen twee weken voor de trainingsdatum, zijn wij genoodzaakt om het gehele bedrag in rekening te brengen.
 

Datum en locatie

Datum/locatie

Bestuurscentrum Voorhout
Op dinsdag 10 maart 2020
van 09:30 tot 16:30 uur
2215 MA Voorhout
Raadhuisplein 1
kamer V-120