Kijk in de Keuken bij team Leerlingzaken, gemeente Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Startmoment

Vanaf 14-11-2019

Locatie

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn

Deelnemers

3 inschrijvingen (2 plaatsen vrij)
Kosten: geen
Inschrijven tot 05-11-2019
Over deze opleiding

Drie dames van team Leerlingzaken van Gemeente Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Namelijk: Yvonne de Ruiter, Jeanine Tjon Sien Kie en Angelique van der Pouw

 

Yvonne is een alleskunner op administratief gebied. Ze verzorgt alles rondom de administratie van de afdeling Leerlingzaken. Zij ondersteunt bijvoorbeeld met brieven, telefoontjes en zorgt dat de applicatie die wordt gebruikt voor leerplicht op een correcte wijze kan worden ingevuld. Het is een diverse functie, met de nadruk op de administratieve verwerking. Een duizendpoot-functie.

 

Jeanine en Angelique werken beide als leerplicht- en opsporingsambtenaar en voeren dit uit voor de Gemeente Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. De taken zijn onder andere verzuimmeldingen oppakken die binnen zijn gekomen van scholen, gesprekken met leerlingen/studenten (leeftijd 5 tot 18 jaar), gesprekken met scholen, externe partners (Samenwerkingsverbanden, politie, Go 4 Jeugd, GGZ, De Waag, Serviceplein en ieder ander die mogelijk betrokken is bij een kind). De functie is heel divers, omdat Leerplicht zich niet alleen richt op simpel spijbelen, maar ook verband kan hebben met problemen die kunnen spelen rondom jongeren (verslaving, misbruik, gezinsproblematiek en psychische problematiek). Al met al dus een hele boeiende functie, waarin veel creativiteit wordt verwacht van de medewerker, omdat maatwerk wordt geleverd. De drie dames Leerplicht nemen je graag mee in hun uitgebreide keuken op:

 

Donderdag 14 november van 13:00 – 15.00

Datum en locatie

Datum/locatie

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Op donderdag 14 november 2019
van 13:00 tot 15:00 uur
2405 SH Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
kamer n.n.b.