JOIN Summerschool

Startmoment

Vanaf 22-8-2019

Locatie

Oude Raadhuis Alphen aan den Rijn

Deelnemers

45 inschrijvingen (15 plaatsen vrij)
Kosten: geen
Inschrijven tot 19-08-2019
Over deze opleiding

Beste jonge ambtenaar,

Op donderdag 22 augustus 2019 wordt er in het Oude Raadhuis van Alphen aan den Rijn een Summerschool georganiseerd voor jonge ambtenaren door JOIN! – Hét jongerennetwerk vanuit Werken in het Westen. Je bent hierbij van harte welkom.

Wat gaan we doen?

JOIN organiseert een Summerschool-voor-1-dag gericht op netwerken, persoonlijke ontwikkeling en carrièremogelijkheden. Gedurende de dag worden er meerdere workshops gehouden met diverse thema’s. Onze gastspreker  Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen sluit de dag plenair af. Hierna volgt een borrel!

Programma

9.00 - 9.30 uur Aanvang

9.30 uur Kick-off

10.00 - 11.15 uur Ronde 1 workshops / sprekers

11.30 - 12.45 uur Ronde 2 workshops / sprekers

12.45 - 13.30 uur Lunch

13.30 - 14.45 uur Escape box

15.00 - 16.00 uur Gastspreker

16.00 uur Borrel

Voor wie is dit bedoeld?

Voor iedereen jonger dan 35 jaar die geinteresseerd en in dienst is (of stage loopt) bij een van de organisaties binnen de Werken in het Westen-regio.

Waar staat JOIN voor?

JOIN staat voor Jong Ondernemend in Netwerken en is er voor alle jonge ambtenaren (tot 35 jaar) werkzaam bij gemeentes die onderdeel zijn van Werken in het Westen. Het netwerk staat voor het bundelen van krachten, leren van elkaar en het delen van kennis en ervaringen vanuit verschillende perspectieven tussen enthousiaste jonge ambtenaren uit de regio.

Kosten

We brengen geen kosten in rekening voor je deelname aan deze training. Als je je hebt aangemeld, rekenen we op je komst. Heb je je aangemeld maar kun je toch niet komen? Vraag een collega om in jouw plaats te gaan en geef haar of zijn naam aan ons door. Of meld je bij ons af tot uiterlijk 5 werkdagen voor de bijeenkomst. Doe je dit niet dan brengen wij € 75,- in rekening.

Workshops

I: Kompas voor initiatief (door: Laura Hornick)

Als overheid heb je geen regie op bewonersinitiatief, maar wel op eigen handelen. Het onderwerp: Hoe ga je in je dagelijkse werk om met initiatieven uit de samenleving? In de gemeente Zaanstad is in samenwerking met ambtenaren en bewoners het Kompas voor initiatief ontwikkeld. Een werkwijze, leidraad voor het gesprek, die het samenspel tussen initiatief en gemeente optimaliseert.

II: Persoonlijk leiderschap (door: Jonge Honden)

Je bent jong en je wilt wat. Slim, ambitieus en de wereld ligt aan je voeten. Je zit vol met plannen voor een betere wereld en wilt leidinggeven aan de toekomst. Maar waar start je? Goed leiderschap begint bij jezelf. Door bewuste keuzes te maken kun je zelf leidinggeven aan je toekomst. Dit vraagt om een scherp beeld van je vertrekpunt en je bestemming. Hiermee ga je aan de slag tijdens deze training.

III: LinkedIn social selling (door: Jonge Honden)

De vraag is niet of je jezelf verkoopt, de vraag is hoe je jezelf verkoopt. Want of je het nou wil of niet: iedereen heeft zijn eigen persoonlijke merk. Zelfs als je hier helemaal geen aandacht aan besteed: anderen hebben toch een beeld van je. In deze overvolle wereld is het belangrijk om jezelf te onderscheiden met een ‘personal brand’ dat bij je past. En guess what: LinkedIn is een super platform om met jouw personal brand aan de slag te gaan.

IV: Opsporing en aanpak van woonfraude (door: Stephanie Koot)

Woonfraude ligt steeds vaker ten grondslag aan andere misstanden en vormen van criminaliteit. Landelijk gaat jaarlijks ruim 42 miljoen euro naar woonfraudeurs. Opsporing en aanpak van woonfraude krijgt hoge prioriteit binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Stephanie Koot (adviseur Burgerzaken) neemt je in deze workshop mee over de opzet en uitkomsten van de multidisciplinaire aanpak van woonfraude in de gemeente Alphen aan den Rijn.

V: Project Koningin Julianabrug – Lessons learned (door: Peter Klompen)

Als senior Projectmanager is Peter Klompen sinds het begin nauw betrokken geweest bij de renovatie van de Julianabrug. Op 3 augustus 2015 vond er tijdens hijswerkzaamheden aan de brug een ongeval plaats.

Hoe heeft dit ongeval kunnen gebeuren? In deze sessie legt Peter Klompen uit welke lessen Gemeente Alphen aan den Rijn heeft getrokken uit dit ongeval. 

Gastspreker

Paul Iske: Samen werken, samen falen, samen leren

Voor briljante mislukkingen hoeft niemand zich te schamen. Integendeel. Organisaties kunnen er juist veel aan hebben. Het is positief en waardevol als mensen iets met inzet en overtuiging proberen en ervan leren als het toch misgaat. Soms is het resultaat van een mislukking zelfs meer waard dan het tevoren beoogde doel. Aan de hand van inspirerende voorbeelden vertelt Paul Iske ons in deze lezing waarom we onze mislukkingen wat vaker moeten vieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum en locatie

Datum/locatie

Oude Raadhuis Alphen aan den Rijn
Op donderdag 22 augustus 2019
van 09:00 tot 17:00 uur
2405 CR Alphen aan den Rijn
Burgemeester Visserpark 30