Gratis - Optimaal communiceren met het Meta model (SUMMERSCHOOL)

icoon van een kalender

Startmoment

Vanaf 18-8-2022
icoon van een locatie

Locatie

Online
icoon van een deelnemer

Deelnemers

4 inschrijvingen (11 plaatsen vrij)
Kosten: geen
Inschrijven tot 04-08-2022
Over deze opleiding

Inhoud van het webinar

Wanneer je met klanten, collega's of medewerkers communiceert komt het geregeld voor dat de perceptie van de ander volledig verschilt met die van jou. Gevolg kan zijn dat je vaak wel denkt dat de ander je begrijpt, maar in de praktijk blijk dit dan toch anders te zijn.
Communicatie verloopt dan ook meestal langs de laag van de oppervlaktestructuur. Het topje van de ijsberg. Dat is wat je hoort of vaak alleen maar vertelt. Wat jij of de ander echt bedoelt, dat noem je de dieptestructuur. De volledige perceptie van wat je echt bedoelt. Het gedeelte van de ijsberg dat onder water ligt.


De reden dat we niet tot de perceptie komen ligt in het feit dat we in onze communicatie onbewust heel veel zaken weglaten, verdraaien of generaliseren. En vaak is dat maar goed ook, want wanneer we alles wat we vertelden volledig zouden verhelderen en toelichten, dan kom je nog maar aan weinig andere zaken toe.
Maar wat nu wanneer je echt wilt begrijpen wat die klant, collega, of medewerker bedoelt?
In die gevallen biedt het Meta Model uitkomst. Het is dé tool om de ander volledig te begrijpen, om misverstanden te voorkomen en om precies te achterhalen wat de ander nu echt wilt. Kortom, binnen communicatie is het Meta Model een onmisbare tool!

 

Het webinar is bedoeld voor

Voor iedereen toegankelijk.

 

Informatie over het webinar

Het Meta Model gebruiken is als treasure hunting. Het graven naar de schat van informatie die iemand onbewust verborgen houdt. Het webinar duurt 1,5 uur en vindt plaats op donderdag 18 augustus 2022 van 10.00 tot 11.30 uur. Voor het webinar ontvang je een link via Teams. Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt. Je ontvangt voor het webinar nog aanvullende informatie.

 

Kosten

Dit webinar is gratis. Mocht je niet kunnen, wil je ons dat dan uiterlijk 1 week voor aanvang van het webinar laten weten. Dan kunnen we je plaats nog aan iemand anders geven.

 

Trainer:

John van de Haven (Toolbox trainingen)

Datum en locatie

Datum/locatie

Online
Op donderdag 18 augustus 2022
van 10:00 tot 11:30 uur