Coalitievorming “kijkje achter de schermen bij gemeenten”.

icoon van een kalender

Startmoment

Vanaf 22-11-2021
icoon van een locatie

Locatie

Online
icoon van een deelnemer

Deelnemers

1 inschrijving (11 plaatsen vrij)
Kosten: € 150,00
Inschrijven tot 04-11-2021
Over deze opleiding

Het is altijd nog een black-box hoe coalities in gemeenten worden gevormd. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 17 maart 2022. Aan de hand van de verkiezingsuitslag wordt er een nieuw college van burgemeester en wethouders gevormd. Het nieuwe college wordt gesteund door een coalitie van partijen in de gemeenteraad.

 

Deze training geeft een kijkje achter de schermen van coalitievorming. Hoe het jaar voorafgaand aan de verkiezingen, al wordt beïnvloed door de komst van de verkiezingen, op welke manieren de gesprekken om tot een nieuw college te komen worden gevoerd en welke varianten er van een coalitieprogramma zijn.

 

De training is bedoeld voor:  

De training is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is hoe gesprekken tussen politieke partijen plaatsvinden nadat de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend is.

 

Data training en tijden:

22 november 2021 van 12:30 - 17:00 uur (online via teams ongeveer 4,5 uur)

 

Kosten van de training ex BTW:

€ 150, excl BTW.

 

Annuleringsvoorwaarden voor de cursisten:

gratis 2 weken van te voren.

 

Minimum – maximum aantal deelnemers:

8 - 12 deelnemers 

 

Trainer

Jan Schellevis was gemeentesecretaris bij verschillende gemeenten. Verder is hij ruim 14 jaar raadslid geweest, waarvan bijna 3 jaar in de rol van wethouder. Hij is zelfstandig adviseur voor situaties waarin het wenselijk is om de samenwerking tussen leden van raad/college en ambtelijke beleidsmakers te ontwikkelen. 

Datum en locatie

Datum/locatie

Online
Op maandag 22 november 2021
van 12:30 tot 17:00 uur