Beleid maken en beleid schrijven BVO

Startmoment

Vanaf 10-5-2019 (4 dagen)

Locatie

ntb

Deelnemers

0 inschrijvingen (10 plaatsen vrij)
Kosten: € 2019,00
Inschrijven tot 29-04-2019
Over deze opleiding

Deze training is van Boertien Vergouwen Overduin

Vier dagen effectief beleid maken en helder uiteenzetten.

Hoe maak je eigenlijk beleid? Welke fases kent een beleidsproces en hoe pas je deze fasering toe om tot effectief beleid te komen? Betrek je de omgeving bij het maken van beleid of denk je alles zelf uit? En hoe vertaal je het resultaat daarvan in goed leesbare beleidsnota’s en adviezen? In deze training verdiep je je in het beleidsproces en leer je hoe je jouw ideeën geaccepteerd krijgt. Ook leer je heldere, aantrekkelijke nota’s te schrijven die optimaal afgestemd zijn op jouw doelgroep. Een praktijkgerichte training waar je in jouw werkomgeving direct profijt van hebt!

Jouw resultaat

  • Je hebt inzicht in het beleidsproces
  • Je schrijft helder en effectief een gestructureerd beleid
  • Je werkt efficiënt met een stappenplan
  • Je bent sterk in het beargumenteren van je standpunten

Voor wie

Deze boeiende en complete training is bijzonder geschikt voor (startend) beleidsmedewerkers, -voorbereiders, -uitvoerders, managers of stafmedewerkers die effectief beleid willen maken. Ook als je wilt leren hoe je prettig leesbare en goed beargumenteerde beleids- en adviesteksten kunt schrijven, is deze training de juiste keuze. Je hebt al enige ervaring met het maken van beleid en het schrijven van beleidsstukken.

Aanpak

De training start met een intake, de trainer inventariseert hiermee jouw persoonlijke leerdoelen, zodat hij de bijeenkomsten optimaal kan laten aansluiten op jouw leerwensen. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd tijdens de training. In de training staan beleid maken en beleid schrijven centraal. Je kunt je eigen beleidsteksten meenemen en inbrengen. Tijdens de training worden ze geanalyseerd en beoordeeld door zowel de trainer als je mededeelnemers. Zo word je voorzien van praktische tips om je beleidsvoorstellen te verbeteren. Hierdoor wordt de training optimaal afgestemd op jouw specifieke werksituatie. Ook ga je tijdens en tussen de bijeenkomsten door aan de slag met schrijfopdrachten. Dit verhoogt het rendement van deze training.

Kosten

De training kost totaal € 2.147,- exclusief BTW. Bij inschrijving via Werken in het Westen ontvang je een korting van € 128 ( 7% van de trainingskosten).

Annulering

Bij annulering geldt het volgende:

>4 weken kosteloos

< 4 > 3 Weken 25% van de trainingskosten

< 3 > 2 weken 50% van de trainingskosten

< 2 weken 100%.

Mocht de training niet doorgaan ivm te weinig deelname, dan kun je ervoor kiezen je in te schrijven op een andere locatie en/of datum. Dit hoeft niet. In het laatste geval ben je geen kosten verschuldigd.

Locatie

Regio Utrecht

Datum

10, 24 mei, 7 en 21 juni

 

 

Datum en locatie
Let op: deze opleiding/cursus bestaat uit 4 delen op de volgende locatie(s):

Deel A

ntb
Op vrijdag 10 mei 2019
van 09:30 tot 16:30 uur
Regio Utrecht

Deel B

ntb
Op vrijdag 24 mei 2019
van 09:30 tot 16:30 uur
Regio Utrecht

Deel C

ntb
Op vrijdag 7 juni 2019
van 09:30 tot 16:30 uur
Regio Utrecht

Deel D

ntb
Op vrijdag 21 juni 2019
van 09:30 tot 16:30 uur
Regio Utrecht