Maak kennis met ons

Anna van Hoven

Medewerker openbare orde en veiligheid

HLTsamen

Mariëlle Turk

Directiesecretaresse

Gemeente Noordwijk

Rick Luimes

Senior beleidsadviseur afdeling Ruimte

Gemeente Waddinxveen

Anna van Hoven

Medewerker openbare orde en veiligheid, 

HLTsamen

In HLTsamen staan we dicht bij onze inwoners, hun wensen en vragen nemen we zoveel mogelijk mee in wat we besluiten en doen.

Anna van Hoven werd in 2014 door een kennis getipt op een vacature die bij gemeente Lisse open stond. Op de website van Werken in het Westen. Ze werd aangenomen en werkte er als medewerker openbare orde en veiligheid. Vanaf januari 2017 doet ze dat voor HLTsamen, waarin gemeente Lisse samen met Hillegom en Teylingen is overgegaan. “De samenwerking van de drie gemeenten is in meerdere opzichten positief. We hebben gezamenlijk meer slagkracht, waardoor inwoners meer kwaliteit kunnen verwachten. Voor mij is het werk meer afwisselend geworden, dat vind ik leuk.” 

Nieuw voor Anna is bijvoorbeeld de veiligheid op stations die ze samen met politie, NS en Prorail nastreeft. “Lisse had simpelweg geen station, waardoor dat niet eerder in mijn werk voorkwam.”  Anna is nu één van de acht medewerkers die zich bezig houdt met openbare orde, veiligheid en crisisbeheersing. En heeft nu met drie burgemeesters te maken, qua afstemming van wat prioriteit heeft in haar werkgebied. “Iedere burgemeester heeft andere wensen. Daarom is het goed dat we gezamenlijk overleg hebben om te bepalen waar we ons op focussen. Natuurlijk is er ruimte voor maatwerk per gemeente, want ook lokale aandacht blijft belangrijk. Om dat verder af te stemmen, tref ik daarvoor dan enkel de burgemeester in de betreffende gemeente.” Anna’s agenda staat dus aardig volgepland. “De hectiek is soms frustrerend , waardoor ik wel eens verlang naar een afgebakend werkpakket. Maar dat ben ik dan waarschijnlijk ook weer zat na een week” zegt ze lachend.  Buiten én binnen de organisatie afstemmen, is een essentiële combinatie in de functie. “In onze regio staan we dicht bij onze inwoners, hun wensen en vragen nemen we zoveel mogelijk mee in wat we besluiten en doen. Nauwe samenwerking binnen de organisatie is daarvoor de basis. De lijnen zijn hier kort, ook met het bestuur. Dat werkt heel prettig vind ik.” 

Mariëlle Turk

Directiesecretaresse, 

Gemeente Noordwijk

Werken bij een gemeente biedt een hoop bedrijvigheid, wat veel ‘buitenstaanders’ niet verwachten.

Mariëlle Turk werkt sinds 2002 bij de gemeente Noordwijk. Ze heeft daar eerst als afdelingsondersteuner voor de afdeling Dienstverlening gewerkt en als secretaresse van de manager Dienstverlening. Sinds november 2016 is de functie van Mariëlle gewijzigd. Zij is nu directiesecretaresse en ondersteunt de gemeentesecretaris van de gemeente Noordwijk. Ook biedt zij, waar nodig, nog ondersteuning aan de manager Dienstverlening en ook de afdeling Dienstverlening doet nog af en toe een beroep op haar. De werkzaamheden van Mariëlle bestaan uit agendabeheer, notuleren, het voorbereiden van de collegevergaderingen en het archiveren van stukken. Ook het voorbereiden van het vooroverleg Dagelijks Bestuur Omgevingsdienst West-Holland voor diverse wethouders binnen en buiten de gemeente Noordwijk behoort tot haar taken. Daarnaast regelt ze alles dat nodig is om de gemeentesecretaris te ontlasten bij haar werkzaamheden en verricht ze diverse adhoc klussen. Kortom vindt Mariëlle haar baan bij de gemeente Noordwijk nog steeds een leuke uitdagende bezigheid.

Rick Luimes

Senior beleidsadviseur afdeling Ruimte, 

Gemeente Waddinxveen

Flexibel: ik krijg veel ruimte in mijn werk. Hierdoor ontstaan er waardevolle ideeën waar we niet alleen als organisatie door groeien maar ik ook als persoon.