Connect!2019 - 10 september

Zit er muziek in jouw carrière?

Alweer voor de negende keer wordt Connect! in het Westen georganiseerd. 2019…, voor de negende keer, in de negende maand. Dat klinkt als een hit en nu al een feestje. Waarom alleen feest vieren in lustrumjaren met ronde getallen? Wij doen dat lekker op onze 9e Connect!verjaardag. Net zoals jij je loopbaanontwikkeling kan aanpakken: maak van iedere werkdag een feestje. Niet voor niets heeft Connect! dit jaar als thema: Zit er muziek in jouw carrière?

Over Connect!
Connect! is het jaarlijkse gratis netwerkevent voor medewerkers van organisaties van Werken in het Westen. In een inspirerend middagprogramma brengen we jou in contact met je regionale collega’s en brengen we je verder met je ontwikkeling.

Programma

Dinsdagmiddag 10 september 2019, in gemeentehuis Alphen aan den Rijn

12:00 - 12:45:      Ontvangst en pak een broodje – raadszaal op de 1e etage
12:45 - 13:00:      Welkom door WihW en gemeentesecretaris Peter Derk Wekx - raadszaal
13:00 - 13:45:      Keynote speech door André van den Eventuin (directeur Matchcare) - raadszaal

14:00 - 15:15:      Workshops ronde 1 - workshopruimtes
15:15 - 15:30:      Partysnack - bij de raadzaal
15:30 - 16:45:      Workshops ronde 2 - workshopruimtes
16:45 - 17:00:      Muziekquiz met prijs - raadszaal
17:00 - 17:30:      Borrel - raadszaal

Keynote speech

André van den Eventuin (directeur Matchcare)

Heb jij alle instrumenten in kaart voor jouw talentontwikkeling (bij de gemeente)? Sla de toon niet mis en hoor in deze wervelende keynote speech van André van den Eventuin (directeur, eigenaar Matchcare) de laatste ins en outs op het gebied van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Stel dat over 7 jaar 52% van het werk in handen is van robots. Dan is je grootste uitdaging je te blijven ontwikkelen. André van den Eventuin is vanaf het begin van zijn loopbaan betrokken bij deze ontwikkeling. Na zijn studie economie in Groningen werkte hij als docent en trainer en was hij betrokken bij de eerste versie van het internet. Vanaf de jaren ‘90 krijgen de mogelijkheden een steeds grotere invloed op ons dagelijks handelen en werk. André neemt je mee in deze ontwikkeling en rijkt de handvatten aan om hierin voorop te blijven lopen. Sta eens stil bij wat er allemaal op je afkomt en gebruik dat om zelf lekker te werken en succesvol te zijn.

Workshops

Na de lunch, de gezamenlijke aftrap en de openingsspeech kan je twee workshops volgen. We hebben weer een handvol leerzame workshops voor je geselecteerd om uit te kiezen. We horen bij je aanmelding graag jouw top drie, dan doen wij ons best om je bij twee daarvan in te delen.

1. Burgerparticipatie: ‘it takes 3 to tango’
2. Dansend je carrière door: benieuwd waar jouw hart sneller van gaat kloppen?
3. Hou zingend jouw verhaal: raak de snaar met Storytelling
4. Alles heeft een ritme: zo ook jij, (her)ken jij jouw natuurlijke ritme?
5. Verbeter je brein: je brein in topvorm!

Burgerparticipatie- it takes 3 to Tango: ‘Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?’

SIR - Pieter Oosterhof

Als communicatieadviseur of beleidsmedewerker krijg je steeds vaker te maken met participatieprojecten. Om inwoners en professionals te betrekken bij het maken van beleid, of om samen een fysieke omgeving in te richten. Maar hoe bereik je andere deelnemers dan de usual suspects? Waar ga je het over hebben? En wat is een passende gespreksvorm? Deze vragen staan centraal tijdens de workshop burgerparticipatie van SIR communicatie & participatie (www.sir.nl). Je maakt in de workshop kennis met 4 communicatiesleutels bij participatie van het model Relevant Gesprek©. SIR deelt praktijkvoorbeelden en je gaat aan het werk met een aantal praktische tools: de Participatietrap, de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen en een praktisch stappenplan. Op de website van SIR communicatie & participatie lees je meer over het participatieprogramma:

www.sir.nl/werkveld/participatie

Dansend je carrière door: benieuwd waar jouw hart sneller van gaat kloppen?

Overzichtcoach - Leonie Gussekloo

Benieuwd waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Wanneer jij het in je element bent? Kom in beweging en ervaar veel energie tijdens deze workshop! Dat klinkt toch als muziek in je oren! Leonie: ‘Als ik aan het coachen ben en ik zie een mooi inzicht bij de ander, wow dan ben ik echt in mijn element. Ik vergeet de tijd en kan een vreugdedansje dan nauwelijks onderdrukken. Op zo’n moment ervaar ik vanuit plezier zoveel moeiteloosheid en voldoening in mijn werk. Daar zit passie.’

www.overzichtcoach.nl

Hou zingend jouw verhaal: raak de snaar met Storytelling

Matchcare - Martinique Visser

Of je nou een presentatie geeft aan je team of binnen de organisatie, teksten schrijft voor het web of solliciteert; jouw verhaal moet aansluiten bij de ander en een snaar raken. Op die manier maak je de informatie voor de ander tastbaar en relevant en voeg je waarde toe aan de relatie. Als je dit nu goed leert doen, profiteer je hier ook in de toekomst van. Tijdens deze training leer je wat storytelling precies inhoudt, hoe je dit in je werk toepast en trainen we zelfs even je stembanden om krachtig te spreken!

www.matchcare.nl

Alles heeft een ritme: zo ook jij, (her)ken jij jouw natuurlijke ritme?

Inspiratierijk - Danielle Wieten

Door middel van muziek en geluid neem ik je mee op een swingende reis naar jouw natuurlijke ritme. De maatschappij is tegenwoordig helemaal gebouwd op snelheid, zoveel mogelijk doen in zo min mogelijk tijd. Maar heb je er weleens stil bij gestaan wat dit allemaal met je doet? Wat dit voor jou betekent? En of dit voor jou wel werkt? In deze workshop laat ik je op een verrassende manier kennismaken met mindfulness en meer...

inspiratierijk.nl

Verbeter je brein: je brein in topvorm!

Fitter Nederland - Mandy Mulder

Je beter kunnen concentreren, meer onthouden en sneller zien welke informatie belangrijk voor je is: een brein in topvorm is een heerlijk bezit. In deze workshop krijg je verrassende en eenvoudige tips om de grijze massa optimaal te laten werken. Met direct-effect tips en leuke testjes.

www.fitternederland.nl

Zien we je 10 september? Meld je tijdig aan!

Aanmelding
In het programma is plek voor circa 80 deelnemers, meld je dus snel aan. Meld je hieronder aan en geef daarbij je top 3 voorkeur voor de te volgen workshops aan.

Annuleringsvoorwaarden
We brengen geen kosten in rekening voor je deelname aan Connect! Als je je hebt aangemeld, rekenen we op je komst. Heb je je aangemeld maar kun je toch niet komen? Vraag een collega om in jouw plaats te gaan en geef haar of zijn naam aan ons door, via info@werkeninhetwesten.nl. Of meld je bij ons af tot uiterlijk 5 werkdagen voor de bijeenkomst. Doe je dit niet dan brengen wij € 75,- in rekening.

Adres
Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn. Goed bereikbaar met OV of auto. Betaald parkeren onder het gemeentehuis in parkeergarage Castellum. Tot ziens op 10 september in Alphen aan den Rijn!

}