Maak kennis met ons

Marion Nieuwkoop

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Gemeente Nieuwkoop

Cheyenne Vlottes

Stagiaire Interne Communicatie

HLTsamen

Aranea Floor

Teamleider Beheer

Gemeente Nieuwkoop

Marion Nieuwkoop

Beleidsmedewerker Sociaal Domein, 

Gemeente Nieuwkoop

“De afkortingen vliegen om je oren in dit vak. Van wetten, van manieren van zorg, noem maar op. Ze staan allemaal voor mooi werk!”

Marion Nieuwkoop werkt bij … ja: gemeente Nieuwkoop. Dat dat een leuk toeval is, hoort ze natuurlijk vaker. Dat de gemeente en zij goed op elkaar afgestemd zijn, niet alleen in naam, horen we uit haar verhaal. Met de deur in huis: tien jaar geleden kreeg Marion een ernstige ziekte. Toen ze weer kon werken, kreeg ze te horen dat ze van fulltime naar 16 uur moest gaan. “Het is ontzettend mooi dat gemeente Nieuwkoop mij destijds de kans heeft gegeven om in mijn oude werk terug te keren, ook met minder uur. Dat voelde en voelt als een enorme waardering voor het werk dat ik lever.”

Marion werkt in het Sociaal Domein. Dat doen ze met z’n vijftienen bij gemeente Nieuwkoop. “Daarbinnen hebben we allemaal onze eigen specialismes. Van Jeugdzorg, tot de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ik moet oppassen dat ik niet in het vakjargon verval nu met alle afkortingen. Daar kennen we er een hoop van”, lacht ze. “Maar ze staan allemaal wel voor mooi werk!” Marion zorgt voor ‘de zijkant van de samenleving’ zoals ze het noemt. Bijvoorbeeld voor nazorg voor gedetineerden of het regelen van begrafenissen die door de gemeente gedaan moeten worden. “Waar ik me ook mee bezig houd, is de wijziging van een wet waarbij gedwongen opname van personen wijzigt naar gedwongen zorg. Die veranderingen doorvoeren, met verschillende partijen waarmee we samenwerken vanuit de gemeente, vind ik leuk om te doen.” Wat ook heel leuk is, is dat Marion samen met een jongere collega uit het team aan verschillende lagen in de organisatie heeft uitgelegd hoe ze als team werken. Ze hebben hun werkwijze ‘zelforganiserend’ genoemd, want ‘zelfsturend’ kan je nooit zijn in een politieke organisatie. “Daar bepaalt de politiek hoe je werk eruit komt te zien in grote lijn. Een leuke bijvangst van die presentaties, was dat ik voor veel medewerkers de ogen heb geopend dat je als oudere medewerker ook nog heel enthousiast kan zijn over je werk. Ik dut voorlopig nog lang niet weg, ook al werk ik hier lang!”

Cheyenne Vlottes

Stagiaire Interne Communicatie , 

HLTsamen

Interne Communicatie in het wild ervaren bij HLTsamen!’

Cheyenne heeft in haar derde jaar op de Haagse Hogeschool de minor Interne communicatie gevolgd. Door deze minor kwam zij erachter dat zij de interne organisatie het meest interessant vindt. Daarom zocht zij een stageplek waar interne communicatie centraal staat, en die met haar scooter prima aan te rijden is. Zo kwam ze terecht bij HLTsamen bij team Communicatie.

Cheyenne is nu aan het eind van haar stageperiode en de stageplek heeft haar verwachtingen overtroffen! Het was vanaf het eerste moment een warm bad. Zij voelt zich absoluut geen stagiair, meer een medewerker. Bij HLTsamen mag zij meedenken, meepraten en mee-adviseren. Als kers op de taart van haar stageperiode: Cheyenne gaat ook afstuderen bij HLTsamen!

“HLTsamen is een superleuke werkgever! Als er bij team Communicatie een baan vrijkomt als ik afgestudeerd ben, solliciteer ik zeker! Ik kan het iedereen aanraden om hier stage te lopen.’’

Aranea Floor

Teamleider Beheer, 

Gemeente Nieuwkoop

"Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid"

Aranea startte, na haar HBO studie tuin- en landschapsinrichting, in 2015 bij de gemeente Nieuwkoop. Als starter kon zij daar haar loopbaan beginnen op een werkervaringsplaats (wepper) binnen het team Beheer. Een periode waar zij tevreden op terug kijkt. “De goede sfeer binnen de gemeente en de ruimte die ik kreeg om mezelf te ontwikkelen zijn me bij gebleven. Ik vond het heel fijn dat ik, terwijl ik nieuw en onervaren was, gelijk heel serieus werd genomen en dat mijn collega’s mijn input belangrijk vonden. Dit werd voor mij nog meer bevestigd toen ik aan het einde van de ervaringsperiode een jaarcontract kreeg.”

Aranea maakte heel bewust de keuze voor een overheidsorganisatie. “Een baan bij de overheid sprak mij aan vanwege de veelzijdigheid en daarnaast vind ik werken voor één vaste werkgever prettig. En je leert de gemeente waarvoor je werkt ook echt kennen, de ins en outs. In Nieuwkoop viel me de nuchterheid op en de korte lijntjes, dat werkt erg fijn. Bovendien leer je daardoor je collega’s snel kennen.”

De ervaring die Aranea op deed hielp haar bij het vinden van een volgende baan. “Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en dat is erg belangrijk in je werk. Ook gaf het mij inzicht in mezelf, wat vind ik leuk en wat spreekt me minder aan. Hierdoor kon ik doelgerichter solliciteren.”

En sinds 2021 is Aranea weer terug in Nieuwkoop. Na ervaring te hebben opgedaan bij andere gemeentes is zij begin dit jaar gestart als teamleider Beheer. “Het is een gekke periode om tijdens de coronacrisis te starten in een nieuwe baan. Iedereen werkt vanuit huis en daardoor mis ik de reuring van het team. Voor mij scheelt het dat ik de organisatie al ken. Ik zie ook kansen in het thuiswerken. De faciliteiten bij de gemeente Nieuwkoop zijn heel goed, dus ik kon direct aan de slag.”